Home Mozaik Najluđi ples na lukobranu

Najluđi ples na lukobranu

1335
0

Ovu subotu 14. ožujka, na riječkom lukobranu ispred zgrade Terminala nastavlja se serijal od 13 plesnih plesnih događaja pod nazivom “Najluđi ples na lukobranu”.

O događaju:

Riječki molo longo subotom nastavlja biti poprište plesnog natjecanja i predstavljanja velikog broja plesnih skupina, grupa i klubova. Uz cjelodnevni DJ program, svake subote od 15 do 16 sati predstavlja nam se po jedan riječki plesni klub svojim jednosatnim nastupom i animacijom za prisutne. Također, plesne skupine će iskoristiti priliku da znatiželjnicima kroz druženje pokažu prve korake u svom plesnom stilu, uvedu ih u ples i pozovu u članstvo svog kluba.

Ove subote od 15 do 16 sati će nam se predstaviti članovi riječkog “Flash Dance Unit” kluba koji pod vodstvom Dobrila Mantille.

Flash Dance Unit:

Prostor plesnog studija “Flash Dance Unit” je otvorenog tipa što znači da je dostupan svima – početnicima, rekreativcima, djeci, mladeži i odraslima, znači svim onim plesačima kojima će ples postati sastavni dio života. Prvenstveno se bave Urban plesnim stilovima (hip hop, Mtv), ali rade i na suvremenim i jazz plesnim tehnika. Za svakog i svakom uzrastu se nađe ponešto zanimljivo.

Polaznike, obzirom na predznanje, plesno iskustvo i interes dijele u odgovarajuće grupe.
Uz kontinuirano i sistematično učenje, redovit dolazak i naporan rad, što je uvijek najvažnija odrednica uspješnog savladavanja plesnih koraka i tehnika, ni rezultati neće izostati.
”Flash Dance Unit” dva puta godišnje organizira produkciju u gradskom kazalištu HKD ili u Kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji kako bi njihovi polaznici dobili priliku da roditeljima, prijateljima, poznanicima i gostima pokažu što su naučili i koliko su napredovali. To je ujedno i prilika za stjecanje iskustva nastupanja pred publikom.

Prije samog upisa dobrodošli ste prisustvovati besplatnom plesnom satu kako biste dobili bolji uvid o pojedinoj plesnoj tehnici, a zatim uz našu pomoć pronašli grupu koja vam najbolje odgovara.

Natjecanje u plesu:

Natjecanje “Najluđi ples na lukobranu” će se i nadalje održavati svake subote odmah nakon predstavljanja plesnih grupa, i to između 16 i 17 sati. Tada natjecatelji u plesu slobodnim stilom nastupaju na prostoru ispred zgrade Terminala. Prijaviti se može tko god hoće, a svaki natjecatelj ima osiguranu svoju kratku plesnu točku koja je snimana kamerom, a kasnija i objavljena na internetu putem društvenih mreža.

Veliko finale i Ples na svili:

Finale manifestacije, za koji će stručni žiri odabrati najbolje plesače, održat će se zadnje predviđene subote, 30. svibnja, u istom terminu na istome mjestu.

Pobjednik, pobjednica ili pobjednički par natjecanja “Najluđi ples na lukobranu” osvaja putovanje u aranžmanu riječke putničke agencije “My Travel” u belgijski grad Mons koji je ovogodišnja europska prijestolnica kulture. Nadamo se da će odabir upravo ovog grada doprinijeti aktualnoj promociji Rijeke za EPK.

Zanimljivo je i da će se zadnjeg dana ovog plesnog serijala na riječkom lukobranu ponovo sastati sve plesne grupe sudionici manifestacije, a kulminacija finala biti će atraktivni akrobatski Ples na svili na dizalicama riječkog Molo longa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here