Mozaik

Najviše nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ u Primorsko-goranskoj županiji

Najviše nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ u Primorsko-goranskoj županiji

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenikom župana Petrom Mamulom i pročelnicom UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melitom Raukar, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ Dijana Katica primili su sudionike natječaja „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ s područja Primorsko-goranske županije.

„Suncokret ruralnog turizma 2018. okupio je 150 prijavljenih poduzetnika, obrtnika, vlasnika OPG-ova, zadruga, udruga iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice. Cilj natječaja, kojeg je „Klub članova selo“ organizirao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom,  je promocija tradicijskih sadržaja, povezivanje najznačajnijih projekata, proizvođača, događaja i zanimljivosti, očuvanje izvornosti te stvaranje novih proizvoda ruralnog turizma.

Uz dvije šampionske nagrade, najboljima su dodijeljene zlatne, srebrne i brončane plakete te posebna priznanja u sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Hrvatski otočni proizvod i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla. Devet nagrada osvojili su sudionici iz Primorsko-goranske županije.

„Naša gastronomija nam je jako važna u turizmu. Nemamo puno, ali imamo kvalitetno, ekološki prihvatljivo i posebno. U Hrvatskoj je mnogo sjajnih proizvoda, poznati smo kao županija različitosti pa tako i u stvaranju poljoprivrednih autohtonih proizvoda“, rekao je župan čestitavši nagrađenima i sudionicima te ponovivši kako su njihovi proizvodi na ponos cijelog kraja.                                                                                                                                                           „Od 150 prijava iz 18 hrvatskih županija najviše priznanja je otišlo u Primorsko-goransku županiju što svjedoči, kvaliteti, ustrajnosti i prije svega pozitivnošću i dobrim projektima. „Turizam je poruka o identitetu a identitet je skup različitosti“, rekla je predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ Dijana Katica.

Upravo o različitosti govorila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov. „Našu različitost čini upravo ono što nam je autohtono, što je drugačije od onog što gost može okusiti ili vidjeti negdje drugdje, a to je upravo ono što vi proizvodite i na čemu radite“, rekla je Peršić Živadinov zahvalivši se svim sudionicima na doprinosu turizmu Primorsko-goranske županije. 

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar podsjetila je na programe i mjere poticanja razvoja ruralnih krajeva i turizma koje Primorsko –  goranska županija provodi. 

Svi prisutni laureati iskazali su zahvalnost na potpori, prepoznavanju njihove kvaliteta  i nominaciji za nagradu „Suncokret ruralnog turizma“. Također su  istaknuli kako je turizam prodaja osjećaja i emocija iza kojih stoji kvaliteta svih prisutnih koji su stvorili projekt.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Valamar objavio natječaj besplatnog ljetovanja za potrebitu djecu

spApril 24, 2019

Premijera talijanske drame: Crnohumorni ‘Effetto farfala/Efekt leptira’

spApril 24, 2019

Svjetski poznati DJ Darius Syorossian premijerno dolazi u Rijeku na Student Day Festival

spApril 24, 2019

Humanitarni koncert skupio 21.400 kuna za radnike 3.maja

spApril 24, 2019

Ovo će vas razonoditi!

spApril 23, 2019

Škoda u Rijeci snimila spot o sigurnosti biciklista, morate ga pogledati!

spApril 20, 2019

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Zabranjeno korištenje plaže Sablićevo zbog opasnosti od odrona

spApril 19, 2019

Brod Galeb imao je tri blizanca, nijedan nije preživio kraj 2. svjetskog rata

spApril 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.