Home Sport Napadač Rijeke igrao za Orijent

Napadač Rijeke igrao za Orijent

2216
1

 Nogometaši »Orijenta« najvjerojatnije će ostati bez bodova osvojenih u prvom kolu pobjedom protiv »Poleta« u Buševcu (2:0) zbog toga što je za »crvene« nastupio napadač Bernard Šuker, koji je igrač »Rijeke«, a ne »Orijenta«! Riječ je o poražavajućem propustu krimejske administracije, kojoj je promaklo da je Ugovor o ustupanju Šukera iz »Rijeke« u »Orijent« istekao 31. lipnja, kada je bratić golgetera Davora automatizmom postao igrač kluba s Kantride. Ono što na Krimeji nisu uspjeli primijetiti gotovo puna dva mjeseca, čelnici »Poleta« primjetili su uoči utakmice, koju su na travnjaku uvjerljivo izgubili. Međutim, Buševčani su uložili žalbu, izvjesni ishod koje je registracija utakmice 3:0 za »Polet«, a moguće je i da će »Orijentu« biti oduzeti bodovi, tako da će u nastavak sezone nakon sjajne predstave u prvom kolu umjesto s plusom od tri boda, Krimejčani krenuti s minusom.
    – Jako sam razočaran i šokiran, ali na ovakve stvari igrači i ja ne možemo utjecati. Mi smo svoje pokazali na terenu i radovali smo se pobjedi, na žalost samo jedan dan. Dobio sam mnoštvo poziva i poruka od igrača koji kažu da nas ovo ne smije pokolebati. Moramo se sada psihički dobro pripremiti za nastavak sezone – kaže trener »Orijenta« Boris Pučić, koji je boravio na Bjelolasici na UEFA-inom tečaju. Izvršni direktor Saša Cukrov tvrdi da je tumačenje Šukerove posudbe sporno i da se klub tek treba očitovati o žalbi. Simptomatično je da se »Orijentu« sličan slučaj događa već drugi put u kratkom razdoblju. Prošle sezone u finalu Kupa PGŽ-a protiv »Opatije« zaigrao je Andrej Vertel, koji nije bio upisan u zapisnik! Taj slučaj nije imao jači odjek, budući da se »Opatija« nije žalila, a »Orijent« je osvojio županijski Kup i izborio današnji nastup u pretkolu Kupa Hrvatske, u kojem ga od 16.30 sati očekuju »Raštane«.

    – Očekujem izjednačenu i borbenu utakmicu s neizvjesnim ishodom, a u konačnici naravno našu pobjedu. Sve će biti lakše ako psihički podignemo momčad nakon razočaranja zbog gubitka bodova – zaključio je Pučić, koji je u vršku napada umjesto Šukera najavio juniora Damira Radomira. Danas bi na Krimeji inače trebalo biti prilično zanimljivo, budući da su iz Raštana najavili nekoliko autobusa sa svojim navijačima. Dalmatinsku momčad inače predvodi nekadašnji napadač »Rijeke« Goran Burčul. (novi list)

1 COMMENT

  1. Opatija se žalila ali ih je Ivan Peraić, povjerenik za suđenje, uvjerio da odustanu jer je ipak riječ o finalu Županijskog kupa. Zauzvrat je sudac Tomić, kojemu je ovo bila oproštajna utakmica, bio zadužen za održavanje prednosti od 1-0 iz prve utakmice. Nažalost nigdje nije bilo objavljeno kakva se komedija dešavala na utakmici i što je Tomić izvodio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here