Vijesti

Nastavak aktivnosti na povećanju atraktivnosti tržnice Brajda za zakupnike i kupce

Nastavak aktivnosti na povećanju atraktivnosti tržnice Brajda za zakupnike i kupce

Izmjenama Plana prodajnih mjesta na tržnicama na malo u gradu Rijeci i pripadajućeg Cjenika, nastavlja se s aktivnostima na povećanju atraktivnosti tržnice Brajda za zakupnike i kupce.

Naime, s ciljem oživljavanja Tržnice Brajda, izmjenama cjenika donesenim u svibnju prošle godine predložene su 30 do 50% niže cijene zakupnine od onih na glavnoj tržnici. Primjerice, dok dnevni najam betonskog stola na centralnoj tržnici stoji 40 kuna, na Tržnici Brajda cijena je 20 kuna. Početna cijena prodajnog mjesta na kojem se prodaje voće i povrće koja na glavnoj tržnici iznosi 1200 kuna, a na Tržnici Brajda iznosi 550 kuna.

Također, s ciljem oživljavanja Tržnice Brajda, ali i rješavanja problema prodaje rabljene robe, od kraja rujna 2019. godine svake se nedjelje od 7 do 14 sati na ovoj tržnici organizira izlaganje i prodaja rabljenih stvari, popularno zvani buvljak. Dnevni zakup drvenog štanda stoji 10 kuna.

Novim planom prodajnih mjesta, a nakon provedene analize tržišta predlaže se da se na katu paviljona uvede sedam prodajnih mjesta za prehrambene proizvode te jednog prodajnog mjesta za ugostiteljstvo. Naime, kod donošenja Plana prodajnih mjesta u svibnju i lipnju protekle godine, namjena prostora na katu paviljona nije definirana budući da je bila u tijeku analiza tržišta, ponude i potražnje kako bi se temeljem prikupljenih informacija predložila buduća namjena.

Također, Plan je dopunjen još jednom lokacijom za postavu ugostiteljske terase, pored postojećeg ugostiteljskog objekta, na adresi Brajda 6a.

Rijeka plus, koje upravlja tržnicama na malo u Rijeci, predložit će gradonačelniku da se u svrhu organizacije buvljaka na vanjskom prostoru tržnice doda još 19 novih drvenih štandova, što znači da bi ih ubuduće bilo ukupno 60 komada.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.