Home Vijesti Netko je na Lošinju proždro hrane u vrijednosti 25 tisuća kuna!

Netko je na Lošinju proždro hrane u vrijednosti 25 tisuća kuna!

177
0

Građanima Grada Malog Lošinja od nedavno je omogućen uvid u isplate iz gradskog proračuna, odnosno način na koji izvršna vlast raspolaže s novcem poreznih obveznika. Među brojnim računima na gradskom webu tako se našao i jedan iz studenoga 2021. u iznosu od 25.100 kuna za “konzumaciju hrane i pića u restoranu Veli Žal”.

Novinar portala Jadranski.hr pokušao je doznati na što je potrošeno 25.100 kuna, međutim dobio je različite odgovore.

Iz Grada Malog Lošinja su na upit novinara odgovorili da je riječ o usluzi cateringa za polaznike 24. generacije Ratne škole Ban Josip Jelačić Hrvatskoga vojnog učilišta koji su na Lošinju boravili u studenom 2021. godine.

“Vezano uz Vaš upit, ne radi se o ručku u Velom žalu, već o usluzi cateringa za polaznike 24. generacije Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskoga vojnog učilišta koji su na Lošinju boravili u studenom 2021.godine. Ratna škola najviša je vojno civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga RH i stranih zemalja”, navode iz Grada.

Iz Grada nisu pružili odgovor na dio vezan za jelovnik, a isto su odbili učiniti iz društva Jadranka turizam u čijem portfelju je restoran Veli Žal, piše Jadranski.hr. Mali Lošinj, inače, vodi HDZ-ova Ana Kučić.

Iz Ministarstva obrane su  potvrdili da se od 26. do 28. studenog 2021. u Malom Lošinju održala hodnja polaznika Škole 24. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, ali ne i da su naručili uslugu cateringa.

“Navedena aktivnost je održana na temelju nastavnog plana i programa Ratne škole, odobrenja načelnika Glavnog stožera OSRH o korištenju vojarne “Kovčanje” i zapovijedi načelnika Centra vojnih škola “Petar Zrinski”. Sukladno Pravilniku o prehrani pripadnika OSRH svi obroci su bili prijavljeni i konzumirani u vojarni “Kovčanje” Mali Lošinj”, navode iz MORH-a za Jadranski, dodajući kako o mogućoj konzumaciji obroka u slobodno vrijeme i izvan vojarne nemaju saznanja.

Trgovačko društvo Pleter-usluge d.o.o., koje upravlja restoranom u vojarni Kovčanje, dodatno je potvrdilo da se za vrijeme boravka polaznika Ratne škole “Ban Josip Jelačić” u vojarni nije naručivala usluga cateringa, te da su se konzumirali redovni obroci vojne prehrane.

Previous articleTri tisuće navijača Rijeke stiže na finale u Split, Hajduk za svoje navijače organizira fan zonu na Rivi
Next articleIspovijest očajne žene: ‘Muž me ostavio zbog moje kćeri i osjećam se tako izdano’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here