Sport

Neupitan Jadranski slalom

Neupitan Jadranski slalom

Jadranski slalom, tradicionalno skijaško natjecanje na Platku koje je 2006. godine ponovo zaživjelo nakon 14 godina pauze, ove godine ne bi trebao biti upitan. Najvažniji je to zaključak konferencije za novinare održane jučer u prostorijama Skijaškog kluba »Rijeka«. Dvodnevni skijaški događaj započet će 27. ožujka utrkama slaloma u okviru Prvenstva Hrvatske, dok je subota 28. ožujka rezervirana za jako natjecanje pod ingerencijom Međunarodne skijaške federacije (FIS). Novinarima su posljednje informacije u vezi s kvalitetnom skijaškom priredbom podijelili Milan Tumara i Maja Despot, predsjednik i tajnica Organizacijskog odbora, te Goran Zbašnik, tajnik riječkog skijaškog kolektiva.

– Sve zasad ide prema planu i prema svemu sudeći ove godine ćemo nakon dvije godine pauze ponovo imati jak skijaški događaj na Platku. Financijska konstrukcija je zatvorena i to u najvećoj mjeri zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji te Gradu Rijeci. Na ruku nam idu i vremenske prilike budući da je na Platku trenutačno gotovo metar snijega, koji bi se prema najavama trebao zadržati do termina održavanja utrka – objasnio je Tumara.

Nakon dvije godine »suše«, riječki ljubitelji skijanja napokon će doći na svoje. Državna smotra u slalomu u zajedničkoj organizaciji s Hrvatskim skijaškim savezom ponudit će najbolje što hrvatsko skijanje ovoga trenutka nudi na čelu s vodećim skijašem Svjetskoga kupa Ivicom Kostelićem. Drugoga dana natjecanja Jadranski slalom bi prema najavama trebao okupiti oko 130 natjecatelja iz 15-tak europskih zemalja, koji će na popularnom Radeševu voditi veliku bitku za važne FIS bodove.

– Novost je što će ove godine svi natjecatelji biti smješteni u Novom Vinodolskom u Spa Hotels&Resortu, za razliku od prijašnjih godina kad su bili smješteni u Opatiji. Okupljanje skijaša i delegacija predviđeno je za četvrtak 26. ožujka kada će se u večernjim satima održati tehnički sastanak i izvlačenje startnih brojeva. Utrke počinju u devet sati u petak, odnosno u subotu – najavila je Despot.

Na kraju druženja tajnik riječkih skijaša Goran Zbašnik izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim nastupima riječkih skijaških reprezentativaca na koje se odlično nadovezala uspješna sezona najmlađih natjecatelja u utrkama HSS-a.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Rijeka danas seli u Pulu!

spMay 22, 2019

Sluga: Napravit ćemo sve da osvojimo Kup!

spMay 21, 2019

Na današnji dan Rijeka postala prvak Hrvatske!

spMay 21, 2019

Sluga u hrvatskoj, Lončar u bosanskoj reprezentaciji!

spMay 20, 2019

Bišćan: Imamo se čemu nadati protiv Dinama!

spMay 19, 2019

Rijeka pobjedom nad Lokomotivom osigurala 2. mjesto!

spMay 18, 2019

Bišćan najavio Lokomotivu: Moramo napraviti sve da završimo na drugom mjestu

spMay 17, 2019

Bišćan: Mladi smo, naučit ćemo

spMay 15, 2019

Poraz Rijeke u Osijeku

spMay 15, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.