Home Vijesti Nevjerojatna snimka iz talijanskih Alpi: Pilota helikoptera centimetri dijelili od smrti!

Nevjerojatna snimka iz talijanskih Alpi: Pilota helikoptera centimetri dijelili od smrti!

301
0

Dramatična snimka pokazuje nevjerojatan trenutak kada je pilot talijanskog helikoptera došao nekoliko centimetara od smrti nakon što je skrenuo prema stjenovitoj planini, prije nego što je u posljednjoj sekundi ponovno preuzeo kontrolu.

Snimka je nastala u Meranu, tijekom vježbe postrojbe Alpini, specijaliziranog brdskog pješaštva talijanske vojske.

Helikopter AB-205, iz 4. pukovnije vojnog zrakoplovstva “Altair”, javlja Daily Mail, sudjelovao je u zajedničkoj međunarodnoj vježbi u Južnom Tirolu kada je upao u nevolju.

Smjer vjetra na velikoj visini počeo je uzrokovati da se helikopter počne okretati udesno kada je u ponedjeljak pokušavao sletjeti.

Ali kada je pilot to pokušao ispraviti skrećući ulijevo, helikopter se nastavio vrtjeti bez kontrole dok je jurio prema stijenama.

David Cenciotti, stručnjak za zrakoplovstvo, rekao je: “Ako se to dogodi dok je helikopter još uvijek u zraku, onda ga samo trebate pustiti dok se ne zaustavi.

Razlika je u tome što je u ovom slučaju helikopter već sletio i opasnost od pada je prilično očita.”

U jednom trenutku, nos helikoptera već je bio usmjeren prema stjenovitom rubu, ali u zadnjoj sekundi, pilot je vratio kontrolu i izvukao helikopter iz opasnosti.

Letjelica je vraćena u zračnu luku Bolzano s oštećenjem jedne od lopatica rotora. Cenciotti je rekao da je njegov kolega pilot smatrao video “dokazom čuda”.

Previous articleVIDEO: Salzburg slomio Dinamo golom s bijele točke!
Next articleMia Negovetić slavi 20. rođendan, evo kako se mijenjala kroz godine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here