Home Najnovije Nije središte Rijeke jedino koje grca u stalnoj gužvi

Nije središte Rijeke jedino koje grca u stalnoj gužvi

1186
0

Oni koji su posljednjih dana putovali od Drenove prema Kozali (ili suprotno) znaju što znače prave gužve. Gotovo sat vremena čekanja u oba smjera, za radova obje vozne trake zakrčene, a kretanje toliko polagano da stvara osjećaj da bi trogodišnje dijete pješice stiglo do grada prije vas.

Razlog su naravno “dobri stari radovi”, ali opće stanje stvari najviše pogoršavaju nedisciplina i narušeno strpljenje vozača koji ne poštuju prometnu signalizaciju i pošto-poto žele nastaviti kretanje iz svoga smjera, iako im je uključeno signalno crveno svjetlo.

Radovi do srpnja 2009.
Vodovod i kanalizacija u listopadu su počeli građevinske radove na zamjeni 1200 metara vodovodnog cjevovoda, te na obnovi 1300 metara kanalizacijskog cjevovoda u ulici Kozala. Planirani je rok završetka radova početak srpnja sljedeće godine, tako da će radovi vrijedni oko 6,250.000 tisuća kuna još oko pola godine zagorčavati život stanovnicima sjeverozapadnog dijela Rijeke.

Radovi su počeli otvaranjem dionice kod pizzerije Do it na Kozali, a tijekom izvođenja radova promet se privremeno regulira naizmjeničnim propuštanjem vozila iz suprotnih smjerova. Radovi su koordinirani s radovima na obilaznici te će se zbog koordiniranog i jedinstvenog reguliranja prometa u ožujku – travnju raditi na dionici 100-tinjak metara od pizzerije Do it u smjeru Rijeke. Radi se istodobno na nekoliko dionica, a izvođač Dira gradnja vodi računa da razmak između njih bude najmanje pola kilometra. Ipak, na papiru sve stoji bolje nego u stvarnosti.

Poštujte signalizaciju
Pravi su problemi nastali kada se od prošlog četvrtka u ulici Kapitanovo, na 30 metara od spoja s ulicom Kozala, promet zatvorio za sva vozila, a obvezni se smjer kretanja, do ponedjeljka 15. prosinca 2008., preselio na obilaznu Ulicu Oktavijana Valića. Zatvaranje prometa prouzročeno je malom širinom kolnika te nužnim radovima na izradi spoja postojećeg vodovodnog cjevovoda u Ulici Kapitanovo s novim cjevovodom u ulici Kozala.

Dakle, samo strpljenje vozača može umanjiti gužve, a poštivanje signalizacije može povećati mogućnost da navrijeme stignete na željeno odredište. (večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here