Home Biznis Njemačka tvrtka objavila da je napravila lijek za COVID-19!

Njemačka tvrtka objavila da je napravila lijek za COVID-19!

3
0

Njemačka farmaceutska tvrtka Formycon objavila je da je napravila lijek za COVID-19. Lijek sada ide na odobrenje, za što će, pretpostavlja se, trebati oko godinu dana. Tvrtka Formycon objavila je da je razvila blokator virusa korone, pod nazivom FIB207, koji u potpunosti može spriječiti zarazu stanica.

O ovom otkriuću Deutsche Welle piše: “Kao glavnu točku ulaska u ljudske stanice SARS-CoV-2 i drugi koronavirusi koriste ACE2 receptor na površini stanice. Upravo tu se aktivira Formyconov fuzijske bjelančevine za antitijela koje se efikasno vezuju za SARS koronaviruse.”

– To znači da pacijenti koji su teško oboljeli od COVID-a 19 i koji su u bolnici imaju mogućnost liječenja, rekao je šef Formycona Carsten Brockmeyer u intervjuu za njemački javni servis tagesschau.de. Za sada, dodao je, ne postoji lijek koji je dovoljno učinkovit za ove pacijente.

Analitičar Damien Choplein (Kepler Cheuvreux) za Deutsche Welle komentirao je “dobre vijesti” iz Formycona. Takva “izvrsna zaštita” putem aktivnog sastojka, čak i od mutacija, trenutno ne postoji ni kod cjepiva niti drugih terapijskih antitijela u razvoju, rfekao je on.

– Mi blokiramo ulaznu kapiju koju virus koristi za prodiranje u stanice. To nudi maksimalnu zaštitu od mutacija. Na taj način sprečavamo i buduće epidemije koronavirusa, naglasio je direktor tvrtke Formycon za tagesschau.de.

Formycon, piše Deutsche Welle, sada cilja na „brzo odobrenje njegovog lijeka u hitnim slučajevima”. Prvi razgovori s Europskom agencijom za lijekove EMA i američkim uredom za odobrenje lijekova FDA trebali bi se održati „početkom prvog kvartala 2021.”, objašnjava Brockmeyer, koji se hitnom odobrenju nada početkom 2022. godine. Čak i za deset godina, smatra on, postojat će značajan broj ljudi koji nisu cijepljeni protiv COVID-a 19 ili koji će se ozbiljno razboljeti unatoč cijepljenju., naglašava Brockmeyer te dodaje – “Ako uspijemo smanjiti stopu ozbiljnih oblika COVID-a 19 virus bi bio mnogo manja prijetnja.”

Previous articleŽivot na ovom otoku trenutno je skoro potpuno normalan: barovi i restorani su otvoreni, nema zabrane noćnih izlazaka!
Next articleTrump će pomilovati Juliana Assangea?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here