Home Sport Njemački proizvođač motornih pila kupuje Rijeku? Zainteresirani su i za nekretninski biznis

Njemački proizvođač motornih pila kupuje Rijeku? Zainteresirani su i za nekretninski biznis

1972
0
miskovic kantrida

Damir Mišković je u prvoj polovici lipnja potvrdio da postoji zainteresirani investitor iz Njemačke koji bi postao novi vlasnik NK Rijeke. Ovih dana su počele kružiti glasine da je riječ o njemačkom proizvođaču motornih pila – Stihl.

Dinamičan kraj sezone na Rujevici: prema pisanju portala 7Dnevno.hr, njemačka korporacija Stihl je spremna ponuditi 30 milijuna eura Damiru Miškoviću, čime bi postali većinski vlasnici kluba. Iznos bi u stvarnosti mogao biti veći, ako računamo na povećanje vrijednosti igračkog kadra ove sezone. Damir Mišković već duže vrijeme traži potencijalne partnere koji bi bili zainteresirani za investiranje u klub. U prošlosti je Mišković našao nekoliko potencijalnih kupaca: spominjao se engleski investicijski fond (koji je odustao za vrijeme pandemije), ruski milijarder, arapski investitori iz Dubaia itd. Od svega za sada nije bilo ništa, ali izgleda da bi konačno moglo doći do raspleta situacije. U međuvremenu, možete pratiti razvoj događaja i na našem Viber kanalu.

Globalna firma

Stihl je njemački proizvođač motornih pila i druge opreme za šumarstvo, vrtlarstvo i poljoprivredu. Tvrtku je osnovao Andreas Stihl 1926. godine, a sjedište joj je u Waiblingenu, blizu Stuttgarta, Njemačka. Andreas Stihl, inženjer po struci, osnovao je tvrtku kako bi olakšao rad u šumarstvu. Njegova prva motorna pila, koja je radila na struju, bila je veliki tehnološki napredak u to vrijeme. Stihl ima proizvodne pogone u nekoliko zemalja, uključujući Njemačku, SAD, Brazil i Kinu. Stihl je jedna od vodećih tvrtki u svojoj industriji. Firma zapošljava više od 20.000 ljudi diljem svijeta, te ima mrežu distributera i maloprodajnih mjesta u više od 160 zemalja.

Ulazna vrata za nekretninski biznis

Prema pisanju 7Dnevno.hr, Nijemci su posebno zainteresirani za potencijal Kantride, s obzirom da planiraju krenuti u nekretninski biznis. U prošlosti se spominjala mogućnost gradnje nebodera pokraj novog stadiona, koji bi “opravdali računicu” za nove investitore. Hoće li konačno doći do dogovora, saznat ćemo narednih par tjedana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here