Mozaik

Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Rijeka: Već tradicionalno čitanje u autobusima

Noć knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Rijeka: Već tradicionalno čitanje u autobusima

Ovog ponedjeljka (da, 23. 4. – da, prvi dan Tjedna dobre dječje knjige 🙂 sve je isti dan! a nego kako bi bilo?) Gradska knjižnica Rijeka priprema klupsko čitateljsko druženje povodom Noći knjige. Tako ste vi i vaši članovi (i rodbina, susjedi, kućni ljubimci…) najtoplije pozvani da nam se pridružite s knjigom pod rukom, prema sljedećem rasporedu:
Otvorenje izložbe spomenara “Divota spomena”

18 sati u Labosu/Dječji odjel Stribor

Rezultat istoimene akcije prikupljanja spomenara – uspomena iz davnine, pomno čuvane bilježnice ispunjene porukama, lijepim riječima i još ljepšim crtežima, u suradnji s građanima i stalnim programskim partnerom Antikvarijatom Mali neboder.

Književnost naglas!
18 sati ispred Ogranka Trsat

Članice čitateljskoga kluba One u svojemu programu “Književnost naglas” ugošćuju posebnu čitateljicu, Oliveru Baljak, koja će im se pridružiti u čitanju naglas kratkih priča i ulomaka iz knjiga posjetiteljima kafića Pogon Trsat, vrata do vrata s Ogrankom Trsat. Osim dobre zabave uz vješte čitatelje, posjetitelje očekuje i niz preporuka za čitanje u vidu probrane literature iz dugogodišnje tradicije čitateljskoga kluba One!

Čitanje posvuda!
19 sati autobusna linija broj 2

Možda ste već imali prilike prijašnjih godina zateći se u autobusu okruženi ljudima koji čitaju knjige? Čudni ljudi, svi s istim naslovom u rukama, duboko udubljeni u priču. “To mora da je neka sekta!” možda je bio baš vaš komentar. Ipak, nije sekta, čitateljski klubovi su to. U sumrak i ove Noći knjige hrabro se udružuju članovi većeg broja naših čitateljskih klubova, kao i volonteri Knjižnice, te čitaju posvuda u grupnoj akciji bezglasnog čitanja. Pokret je s autobusne stanice Riva (“Obala”) u 19 sati, gdje se ukrcavamo na autobusnu liniju 2 – smjer Trsat. Čitajući u autobusu, stižemo sve do Dvorane mladosti, gdje se drugi dio akcije odvija na platou ispred Ogranka Trsat.
S obzirom da je tema ovogodišnje Noći knjige u slobodnom prijevodu “Bez panike”, voljeli bismo kad bismo kolektivno u toj nesretnoj dvojci čitali romane Douglasa Adamsa (autora “Vodiča kroz galaksiju za autostopere”, inspiracije za Noć knjige 2018. na razini cijele zemlje). 🙂 Narafski, Vodiči su razgrabljeni u Filo, ali, srećom, ima dosta drugih njegovih djela, tako da ćemo ih sve kolektivno razgrabiti i izreklamirati po busu 😉 Osobni/kućni primjerci i primjerci na drugim jezicima su i više nego dobrodošli, tko ima. 🙂

Akcija je otvorena za sve one koji se usuđuju biti viđeni s knjigom u javnosti! Oni kojima treba još (mrvicu) hrabrosti, mogu nam se pridružiti u 18:45 u Dječjem odjelu Stribor, gdje biramo posljednje primjerke knjiga i odakle krećemo prema autobusnoj stanici.

Pogodi koja sam knjiga!
19 i 30 sati u Ogranku Trsat

U sklopu otvorene noći čitateljskih klubova održat će se igra “Pogodi koja sam knjiga”. S obzirom na to da novi članovi Knjižnice svakodnevno niču, sramežljivo, diljem odjela i ogranaka, ovo je prava prilika za sve zainteresirane da iz prve ruke doznaju što to ustvari čitateljski klubovi rade. Događanje je otvoreno za sve, a prvenstveno za one koji još nisu sigurni imaju li vremena za druženje s drugim knjigoljupcima, koja bi čitateljska grupa najbolje odgovarala njihovu ukusu i kako (konačno!) postati član čitateljskoga kluba.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Let 3 i Vuco snimili novu pjesmu, ‘Golub Dinko’ postao je ‘Golub Vaso’

spJanuary 17, 2019

Imaš jaknu viška? Ostavi ju u subotu ispred Zajca!

spJanuary 16, 2019

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.