Home Sport Nogometni klub u Brazilu promijenio ime u Mariupolj

Nogometni klub u Brazilu promijenio ime u Mariupolj

86
0

Ukrajinska zajednica u južnom Brazilu odlučila je u znak solidarnosti s ratom razorenom zemljom svoju lokalnu nogometnu momčad imenovati u FC Mariupolj. Ukrajinski prvoligaški klub raspušten nakon ruske invazije.

AA Batel, tim iz regije Prudentopolis u državi Parani, u ponedjeljak je preuzeo dres, grb i logo Mariupolja godinu dana nakon što su klupski objekti i stadion uništeni u invaziji, koju Moskva naziva posebnom vojnom operacijom.

“Klub Mariupolj predstavlja identitet naše zajednice, a našu zajednicu više od 70 posto čine Ukrajinci i ukrajinski potomci”, rekao je predsjednik AA Batela Alex Lopes. “Ukrajina je oduvijek nevjerojatno podržavala veliki brazilski nogometni talent i postala je važna postaja za ulazak igrača na europsko tržište. Ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo pomogli održati njihov klub na životu i dati nadu Ukrajincima diljem svijeta.”

Potpredsjednik Mariupolja Andriy Sanin dodao je: “Tako smo zahvalni na ovoj toploj dobrodošlici AA Batela. Rat je bio razoran za naš grad, ali da ova nogometna momčad s pola svijeta ponudi da se održi naše ime živim tijekom ovog mračnog razdoblja naše povijesti – nemoguće je izraziti koliko nam to znači.”

Prvoligaški klub Mariupolj, osnovan 1992. kao Iljičevec, natjecao se u kvalifikacijama za Kup UEFA-e i za Europa ligu, posljednji put u sezoni 2019./20.

Previous articleKantrida proglašena četvrtim najljepšim sportskim stadionom na svijetu
Next articleRadio iz Imotskog prestaje emitirati glazbu LET 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here