Home Biznis Novi način skladištenja robe – najam skladišnih usluga

Novi način skladištenja robe – najam skladišnih usluga

184
0

Uspješnim rastom poduzeća, prije ili kasnije javlja se potreba za intenzivnijim skladištenjem i većim skladišnim kapacitetima. Rast sa sobom donosi i potrebu za skladištenjem sve većih zaliha. Poduzetnici se tako nalaze pred dilemom – odlučiti se za kupnju svojih skladišnih kapaciteta ili koristiti mogućnost najma skladišnih usluga. Treba napomenuti da svaka od navedenih opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

„Za većinu tvrtki jeftinije je unajmiti skladište nego kupiti vlastito skladište. Izračuni su pokazali da se tvrtkama ne isplati imati vlastite skladišne ​​prostore dok kapacitet ne prijeđe 500 paletnih mjesta uz visok promet“, kaže David Benedik, direktor StoringCarga.

Naravno, odluka ovisi o mnogim čimbenicima i okolnostima, a na nju utječu i ciljevi poduzeća. Istraživanja pokazuju da najam skladišnog prostora ima više prednosti od kupnje ili izgradnje novog skladišta. Leasing nudi fleksibilnost, a istovremeno se dio odgovornosti koji bi inače snosila tvrtka prenosi na pružatelja usluga skladištenja. To tvrtki olakšava poslovanje i omogućuje joj da se prvenstveno usmjeri na razvoj i širenje.

Skladišta u Hrvatskoj  pogledajte ovdje.

U posljednjem desetljeću, uz sve veći nedostatak skladišnih kapaciteta, poduzetnici su počeli uviđati sve prednosti iznajmljivanja. Ekonomisti i financijski istraživači procjenjuju da danas približno 76 posto tvrtki radije unajmljuje nego kupuje ili gradi nove skladišne ​​prostore. Najveća prednost koju nudi najam skladišnog prostora je prije svega fleksibilnost u raspodjeli kapitala. Budući da je kapital uložen u najam skladišta minimalan u odnosu na kupnju ili izgradnju nove nekretnine, poduzetnici mogu bolje iskoristiti preostala financijska sredstva.

Kada se odlučite za najam skladišnih kapaciteta, toplo je preporučljivo da to ne radite sami. Potraga za skladišnim prostorom izuzetno je stresna i često dugotrajna. U prosjeku tvrtke potroše čak 22 sata i razmijene najmanje 25 emailova s ​​ponuđačem prije nego što dobiju prikladnu i primjerenu ponudu za skladištenje. Ako se susrećete s ovakvim i sličnim problemima, iznenadit će vas činjenica da skladišni prostor možete unajmiti uz samo nekoliko klikova.

StoringCargo platforma nudi inovativnu uslugu povezivanja poduzetnika koji trebaju privremeni skladišni prostor s tvrtkama koje ga iznajmljuju. Riječ je o iznimno inovativnoj logističkoj digitalnoj platformi koja radi po modelu ekonomije dijeljenja. Ovo povezuje tvrtke s viškom skladišnih kapaciteta i poduzetnike koji trebaju skladišne ​​kapacitete.

Skladišta u kojima možete naručiti uslugu skladištenja možete pronaći ovdje.

Kod traženja skladišta ovakva platforma je neizostavna jer pomaže tvrtkama u pronalaženju odgovarajućeg ponuđača skladišta, rezervacijama i upravljanju cijelim procesom skladištenja.

U sklopu zakupa skladišnih prostora tvrtki registriranih na StoringCargo, zakupac dobiva i druge usluge skladištenja, kao što su prijevoz, carinjenje, izmjena paleta te utovar i istovar kontejnera.

Uz inovativnost i jednostavnost procesa, što su glavne prednosti najma skladišnih kapaciteta putem online platforme StoringCargo, potrebno je spomenuti još nekoliko razloga zašto im vjerovati.

Skladišta na platformi potpuno su sigurna jer ih prije registracije tim pažljivo provjerava i osigurava da skladišta zadovoljavaju najviše standarde kvalitete skladištenja, što uključuje sigurnosnu opremu, adekvatno osiguranje robe i dobre uvjete. Tijekom samog procesa skladištenja tim također redovito i precizno prati stanje u skladištu i odnos istog prema kupcu.

Ovdje pročitajte sve recenzije kupaca.

Najam skladišta putem StoringCargo platforme također štedi zakupce stresa i gubitka vremena koje bi izgubili kada bi se suočili s gorućim problemima kupnje ili izgradnje novog skladišnog prostora. Pokušaji samostalnog najma skladišnih kapaciteta također su za manje tvrtke izuzetno težak i često neuspješan proces.

Ovakve platforme predstavljaju inovativan izbor za skladištenje. jer uz sve navedene prednosti nude i jednostavan i siguran način naplate i plaćanja pohrane. Naplata koju koriste je inovativna jer nudi maksimalnu fleksibilnost bez skrivenih troškova.

Cjenik se sastoji od 5 stavki: prijem palete u skladište, skladištenje po paleti po danu, dostava palete do naručitelja, parcijalna oprema i minimalni mjesečni trošak. Sam način plaćanja, koji se odvija u obliku primanja računa e-poštom i bankovnom doznakom, također je osmišljen da bude siguran.

Proces odabira i najma skladišnih kapaciteta na platformi StoringCargo iznimno je jednostavan. Nakon besplatne registracije na online portalu, pronaći ćete odgovarajuće mjesto za skladištenje. Nakon odabira i najma skladišta, što je moguće obaviti u manje od pet minuta, odabrano skladište možete kontaktirati putem platforme te komunicirati putem Messenger sučelja. Tada također dajete podatke o rezervaciji. Uz skladištenje možete rezervirati i druge dodatne usluge skladištenja kao što su navedeni prijevoz, dostava i pakiranje.

Ovdje stupite u kontakt sa skladištem

Kažu da je vrijeme novac – ako i vi želite brzo i pristupačno rješenje za skladištenje, StoringCargo je prava adresa.

Tražite skladište? Dopustite da vam pomognemo

Previous articleKoliko mogu zaraditi ako iznajmljujem malo skladište?
Next articleNa restoran Burger Kinga na Korzu postavljene reklame (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here