Home Vijesti Novih šest zaraženih u PGŽ!

Novih šest zaraženih u PGŽ!

6284
0

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je još šest osoba zaraženih korona virusom od kojih je jedna osoba koja ima prebivalište izvan Primorsko-goranske županije, ali je ovdje uzet bris. U tijeku je obrada tih pacijenata kao i utvrđivanje njihovih kontakata.

Podsjećamo također na odluku Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije da se ne napušta mjesto boravka, osim zbog posla i u iznimnim i prijeko potrebnim slučajevima.

Vezano za ovu odluku, načelnik Stožera Marko Boras Mandić danas je od PU primorsko-goranske zatražio vršenje kontrole na određenim prometnicama.

“Posebno naglašavamo da je na snazi ograničavanje linijskog prometa prema kvarnerskim otocima, te pozivamo građane koji tamo nemaju boravište da ne idu na otoke. Isto se odnosi na Gorski kotar i na ostale subregije u našoj županiji”, poručuje Boras Mandić.

Koristimo priliku obavijestiti i o novoj mjeri sigurnosti u svim ljekarnama u RH koja se provodi od danas 21.03.

U ljekarničke softvere ugrađena je funkcija provjere epidemiološkog statusa pacijenata koji su osiguranici HZZO-a upisom MBO broja sa zdravstvene iskaznice.
Kako bi spriječili ulazak osoba koji su u samoizolaciji u ljekarnu, na vidljivom mjestu na ulazu u ljekarnu postavljene su obavijesti da svaki pacijent pripremi zdravstvenu iskaznicu.

Nakon provjere iskaznice, ako osobi nije dodijeljena mjera samoizolacije, slobodno se pušta u ljekarnu.
Kršenja mjere samoizolacije prijavljuje se putem kontakt obrasca koji je pripremio Državni inspektorat na svojim mrežnim stranicama ili putem telefona 112.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here