Home Biznis Novu Kantridu će graditi Top International Engineering Corporation!

Novu Kantridu će graditi Top International Engineering Corporation!

1807
1

This image has an empty alt attribute; its file name is 56679506_10156614447819177_3092861165949157376_n.jpg

U petak je u Dubrovniku potpisan Memorandum o razumijevanju oko projekta izgradnje budućeg stadionskog kompleksa Kantrida između predstavnika tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. i predstavnika kineskog TIEC – a (Top International Engineering Corporation), objavljeno je na službenoj stanici HNK Rijeka.

Memorandum je potpisan u sklopu susreta najviših kineskih političkih dužnosnika i gospodarstvenika i njihovih kolega iz 16 zemalja srednje i istočne Europe.

Tekst memoranduma o razumijevanju uobičajeno sadrži opis dogovora između dvije poslovne stranke, a u ovom konkretnom slučaju iskazan je interes za suradnju na projektu gradnje stadionskog kompleksa Kantrida.

TIEC je korporacija koja zapošljava više od 20.000 ljudi i bavi se investicijskim projektima i građenjem, a osim u Kini djeluje i na međunarodnom tržištu. Korporacija djeluje od 1950. godine i gradi ceste, aerodrome, bolnice, zgrade i ostale građevine u zemljama diljem svijeta, a izgradila je i nacionalni stadion u Capo Verdeu. Za svoje radove primili su brojne strukovne nagrade.

Grad Rijeka je, kao suvlasnik HNK Rijeka i vlasnik terena, također uključen od samog početka u razgovore s kineskim partnerom.

Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. i HNK Rijeka predstavili su projekt stadionskog kompleksa Kantrida mnogim potencijalnim investitorima, a najveći interes pokazale su dvije kineske i jedna njemačko-švicarska korporacija.

TIEC-a je bio najkonkretniji i sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je postavljen formalno-pravni temelj za izgradnju željno iščekivanog stadiona na Kantridi, ističe se na klupskom webu.

1 COMMENT

  1. radim u Njemackoj firmi na kineskom trzistu vec skoro 20 god. Kinezi potpisuju pisma namjere za sve i svasta to je takva praksa tamo. Od 100 namjera mozda jedna dode do faze potpisivanja ugovara i na kraju do realizacije. Ovo sve sto je u medijima je jedna velika predizborna farsa. Nece kinez da preuzima nasa brodogradilista pored 1200 svojih koji rade duplo kvalitetnije i jeftinije. Mogu jos satima o kinezima ali nema smisla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here