Home Vijesti Obersnel i Obersnelove nebuloze

Obersnel i Obersnelove nebuloze

2738
0
Po Bernardiću gradonačelnik trećeg najvećeg grada u Hrvatskoj ne zaslužuje značajno mjesto na listi SDP-a
vojko-obersnel
Piše: R.Grošić

U svakoj predizbornoj kampanji svašta se izgovara i napada, pa tako i u ovoj. Svakako izjava tjedna ili bolje rečeno biser tjedna je izjava Vojka Obersnela koji je rekao da je glas za regionalnu koaliciju Ids-Pgs-Lista za rijeku, glas za HDZ.
Aktualni gradonačelnik Rijeke dao si je truda da po ovoj temi sazove čak dvije press konferencije u tjedan dana kako bi svoju tvrdnju elaborirao.
A njegove tvrdnje svode se na to da riječki regionalci (Lista za Rijeku i Pgs) u Gradskom vijeću glasaju isto kao i Hdz, a u mjesnim odborima koaliraju sa Hdz-om.
Lako je zatražiti službeni zapisnik sa sjednica Gradskog vijeća pa vidjeti da su npr. vijećnici Liste za Rijeku u većini slučajeva glasali drugačije od vijećnika Hdz-a. Isto tako, lako je provjeriti da tobožnje koaliranje u mjesnim odborima između regionalaca i Hdz-a ne postoji, pa tako npr. na konstituirajućoj sjednici Mo Školjić za predsjednika MO (člana Pgs-a) su glasali i vijećnici koalicije Sdp-Hsu.
Moglo bi se nabrajati još podosta primjera gdje bi pala u vodu tvrdnja Vojka Obersnela o tzv. prikrivenoj vezi Hdz-a i riječkih regionalaca.
Ove tvrdnje dolaze iz usta osobe koja je izabrana za gradonačelnika Rijeke 2013.g. kada je rekordno mali broj birača izašao na izbore, pa je tako g.Obersnel tada dobio samo 19% glasova od ukupnog broja glasača u gradu, što dovodi u pitanje legitimitet njega kao gradonačelnika. Više od 60% riječkih birača nije izašlo na izbore ne zato što im se ne izlazi, nego radi nezadovoljstva u vođenju grada.
Gotovo nikada nije postojalo veće nezadovoljstvo od strane građana nego što je sada prema onima koji vode grad i gotovo je svakome jasno da Rijeka rapidno propada i u privrednom i u populacijskom smislu.
U 15 godina otkako Vojko Obersnel vodi grad, broj stanovnika smanjio se za 20 tisuća, riječka dijaspora u inozemstvu rapidno se povećava, veliki broj poslovnih subjekata otišao je iz Rijeke ili promjenio svoje sjedište (npr.Autotrans).
Mnogi gradski projekti (autobusni kolodvor, kompleks Benčić itd. itd.) koje je Vojko Obersnel obećavao svojim sugrađanima, nikada nisu ostvareni. Za neke objekte koje se obećavalo građanima Rijeke uludo su potrošena sredstva grada, kao npr, 30 milijuna kuna za gradsku knjižnicu u Starom gradu da bi se jednostavno odustalo od tog objekta.
Vojko Obersnel je i svjetski putnik. Obišao je kuglu zemaljsku da bi mu mogao pozavidjeti i proslavljeni Michael Palin. Pomislilo bi se da gradonačelnik grozničavo traži svjetske investitore koji bi ulagali u naš grad, ali za sada učinak je 0. Naš gradonačelnik je u Bruxsselesu skoro svaka dva do tri mjeseca, ali novci iz europskih fondova koji bi trebali pristizati u Rijeku su više nego zanemarivi.
Moglo bi se tu jako puno nabrajati o „uspješnosti i uspjesima“ u vođenju grada, grada koji je nekada bio u privrednom smislu, standardu i kupovnoj moći građana najviši u bivšoj državi . U zadnjih 15 godina od kako Vojko Obersnel vodi grad, Rijeka je potonula ispod hrvatskog prosjeka.
Vojko Obersnel je svjestan svoje pogubne politike koja jedovela grad do sloma kao što je svjestan da su mu šanse na lokalnim izborima 2017.g. gotovo nikakve da bude ponovno izabran za gradonačelnika. Normalno da u takvoj situaciji za sebe u gradu vidi najvećeg neprijatelja riječke regionalce, jer se radi o političkoj opciji centra i lijevog centra kojoj su Riječani skloni i kojoj bi naši sugrađani rado dali glas (kao što su dali glas 1992.g. na parlamentarnim izborima) .
I zato, nakon svih svojih neuspjeha u vođenju grada Vojko Obersnel nema druge nego napadati one koji su mu najozbiljnija politička konkurencija i koji zasigurno nisu krivi za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazi naš grad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here