Home Vijesti Obersnel odbio Milanovića, odrekao se Josipovića, o Liniću u rukavicama…

Obersnel odbio Milanovića, odrekao se Josipovića, o Liniću u rukavicama…

94
0

Globus_naslovna_12_909510S0Najnoviji broj Globusa donosi intervju s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom koji neće biti na izbornoj listi svoje stranke u 8. izbornoj jedinici. Novinarki Globusa nije ostavio mi dojam čovjeka naročito uvjerenog u pobjedu svoje stranke na skorim parlamentarnim izborima. Naprotiv, Obersnel se, kako otkriva Globusu, premijeru Milanoviću, zabrinutom što će u osmoj izbornoj jedinici biti dosta velika gužva, zahvalio na ponudi da tamo nosi izbornu listu i radije odabrao odraditi mandat gradonačelnika do kraja.

Nikakvi premijerovi argumenti nisu ga mogli navesti da se predomisli: niti činjenica da će koalicija ‘Hrvatska raste’ na ovim izborima biti daleko od prošlog, povijesnog rezultata kao niti činjenica da bi Obersnelov dobar rejting itekako mogao povući koji saborski mandat više…

Kad govori o čelništvu SDP-a i nedavno potpisanom koalicijskom sporazumu, riječki gradonačelnik najčešće koristi riječi i fraze “korektno”, “u redu” i “ja sam optimist”, no itekako nedostaje onog samodopadnog uvjerenja s kojim je primorski SDP nastupio na zadnjim izborima…

– Imao sam razgovor s predsjednikom stranke, ne samo u kontekstu mjesta na listi nego čak i o mogućnosti preuzimanja nekog resora u Vladi u novom mandatu. Ali ja sam negdje na pola mandata u Rijeci i mislim da sam ga dužan odraditi do kraja jer sam to dužan Riječanima.

Govoreći o političkoj poziciji Josipovića Obersnel je odgovorio:

– Moram priznati da me Josipović izuzetno razočarao. Svi smo mi uložili puno truda i veselili se njegovoj izbornoj pobjedi prije pet godina, a uložil smo puno truda i u posljednju kampanju. Razočarao me stavovima je je nakon toga izricao. Pa on je čovjek ponikao u SDP-u, čovjek kojem je SDP puno pružio, i to ne samo SDP u Zagrebu nego ljudi na terenu koji su radili za njega i davali donacije za njegovu kampanju ili promrzli skupljali potpise za njegovu kandidaturu. Mislim da je razočarao mnoge zbog čega neće proći dobro na izborima.

Prema mogućem Josipovićevom koalicijskom partneru Slavku Liniću, Obersnel je ipak puno blaži.

– Meni je žao zbog svega što se dogodilo kad je u pitanju Slavko Linić kojeg poznam niz godina. Ali, smatram da treba poštivati proceduralne principe. O tome sam sve rekao kad se donosila odluka o njegovom izbacijvanju. NAkon što je donesena odluka da Slavko Linić više nije član stranke, za mene je ta priča završila. Žao mi ej što će nam se suprotstaviti, no jednako tako mi je apsurdna situacija da ga sada brani HDZ koji je godinama radio na njegovoj kriminalizaciji, zaključio je Obersnel koji tvrdi da i dalje kontaktira s Linićem ali izbjegavaju političke teme.

Previous articleSindikat pisao Obersnelu: Prevarili ste radnike Autotroleja!
Next articlePalio kontejnere pa zapalio automobile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here