Home Vijesti Obersnel: Pogodovali smo privatnoj tvrtki u javnom interesu!

Obersnel: Pogodovali smo privatnoj tvrtki u javnom interesu!

1658
57

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kojega policija sumnjiči da je oštetio grad Rijeku za 80 milijuna kuna bio je gost emisije Nedjeljom u dva.
– Smatram da je čitava kaznena prijava neutemeljena i smatram je političkim činom. Činjenica je da se protiv mene podiže kaznena prijava za nešto otprije 17 godina, a ja o tome ne znam ništa. Dobio sam kaznenu prijavu koju je potpisao moj prethodnik sedam godina prije nego sam preuzeo mjesto gradonačelnika. Indikativno je što se pokreće sada, kada su u mjesec dana podignute prijave protiv još dva člana Predsjedništva SDP-a, rekao je Obersnel koji smatra da poslovne odluke Grada ne bi smjele biti predmat istrage policije.

image001
Snimka emisije: www.hrt.hr

Na pitanje voditelja emisije Aleksandra Stankovića, zašto je Grad Rijeka propuštao naplaćivati naknadu za odvijanja djelatnosti privatnog poduzeća Tržnice na otvorenom, Obersnel je odgovorio da je to poduzeće plaćalo veliku naknadu u zatvorenom dijelu tržnice.

Obersnel je u emisiji priznao da je Grad Rijeka ulagao proračunska sredstva u poslovanje privatne tvrtke u slučaju zametske tržnice uz obrazloženje da se radilo o javnom interesu te činjenici da Grad nije mogao pronaći drugo zemljište osim onog na kojem se već nalazio objekt u privatnom vlasništvu.

Na Stankovićevo pitanje smatra li da je pretvorba u slučaju riječke tržnice otimačina, Obersnel je odgovorio potvrdno, a na daljnja potpitanja zašto Grad Rijeka onda pogoduje osobama koje su do imovine došle otimačinom te nije li prevelika koincidencija da se godinama pogoduje jednoj te istoj osobi, bivšem zastupniku SDP-a u Saboru Ivanu Franoliću, riječki gradonačelnik je nekoliko puta ponavljao da to radi poštujući sudsku nagodbu sklopljenu 1993. godine između tadašnjeg gradonačelnika Slavka Linića i poduzeća Tržnice iako se u slučaju ulaganja u zametsku tržnicu ne radi o dijelu nagodbe nego o naknadnim odukama gradskog poglavarstva. (rd)

57 COMMENTS

 1. doc kaže ovo:_”Pa šta šta su bazeni koštali 50 mil eura, imamo najljepše bazene koje smo izgradili sami. Sustavno izbjegavanje grada Rijeke na svim područjima samo jer smo oduvijke bili ispred svih, jer je SDP ovdje. Mislite da je slučajno da se prvenstvo u vaterpolu održava u zagrebu u novoj dvorani gdje se neki bazen kupuje a mi ovdje već imamo izgrađene vrhunske bazene”.

  Ako je to- “Pa šta” ako je jedan novosagrađeni bazen dobiven za 50 miliona eura, onda dobro.
  A vaterpolo prventvo je igra u Zg jer tamo stane 17 000 gledatelja a u Rijeci ovdje ni 1000. Pa što je isplatljivije organizatoru i bolje za atmosferu. pa kad su uRijeci igrap final 4, u veterpolu ni najpoznatiji riječkistariji vaterpolisti nisu mogli doći do ulaznice.

 2. doc, to sta smo, po svemu, mozda i najnapredniji u hr ne znaci da su za to zasluzni linic i obersnel. usporedi, npr. hrvatsku s bosnom, makedonijom i kosovom. mi smo za njih svicarska. jesu za to zasluzni sanader i kosorica?
  grad tolerancije moj k. lako ti je bit tolerantan u usporedbi s likom slavonijom i dalm., ili nazovi metropolom.
  ukratko, ako oces sam sebe gledat u lijepom svjetlu i “bit ponosan sta si dio ove kulture” usporedi se s gorima od sebe i uzivaj.
  neki se ne zadovoljavaju s tim, tako treba i bit

 3. ovaj mit o tome da smo najnapredniji u Hr je isto izmišljotina SDP-a. je bio netko u zadnje vrijeme preko Učke? svatko tko je bio zna da je Istra najnaprednija regija,a ako pogledate malo statistike vidjet ćete da Rijeka debelo zaostaje za njom

 4. po puno stvari da, al po mnogim stvarima ne. Nisam mislio samo na ekon. pokazatelje. Oni su dosta slicni slovencima. Prihvatit ce covjeka sa strane samo ako plese kako oni sviraju. predstavljaju se tolerantnima, al po meni nisu. zatvoreni jako u sebe. tu mislim da je ri kao sredina otvorenija. al, dobro, nebitno za ovo o cemu pricamo. Pa i Jakovcic je lopina, tamo se isto krade sve u 16. bit svega je da su te razlike minimalne i da smo svi skupa u poprilicnom qrcu

 5. Puno toga ima što se zna. Zanimljiv je godišnji oprost dugova poduzećima koja su obavljala poslove za grad. I na koji način su ta poduzeća izabrana sa javnog natječaja.
  Torpedo, Benčić, Lenac, Riječka Banka!!!, Brodoprojekt…. (molim vas nastavite niz)
  propadali su pred nosom riječkih čelnika koji su okrenuli radnicima i sugrađanima leđa te dozvolili lopovluk bez javne osude.

 6. bivsi kineski restoran na belom kamiku muza romane jerkovic, par odvjetnickih ureda koji samo od ovrha za grad mjesecno ubiru masnu masnu lovu, a di su sporovi i ostalo..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here