Home Vijesti Objavljene do sada najjezivije fotografije mučenja žrtava mafijaškog klana Velje Nevolje (UZNEMIRUJUĆE...

Objavljene do sada najjezivije fotografije mučenja žrtava mafijaškog klana Velje Nevolje (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

1708
0

U Srbiji se nastavlja jedna od najvećih afera u njenoj novijoj povijesti. Riječ je o slučaju notornog kriminalnog klana iz beogradskog navijačko-huliganskog miljea pod vodstvom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove desne ruke Marka Miljkovića, zvanog još i Mare Mesar.

Njih dvojica i još 29 pripadnika njihovog klana i pripadnika navijačko-huliganske grupe Principi (poznati i kao Janjičari, što je jedna od brojnih podgrupa navijača Partizana), koji su uhićeni u spektakularnoj policijskoj akciji u veljači, optuženi su i za pet teških ubojstava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje.

Optužnica je, nakon dugih pet mjeseci, podignuta prošlog tjedna na 322 stranice, a srpsko tužiteljstvo za organizirani kriminal zatražilo je doživotni zatvor za Belivuka i Miljkovića, koji su od uhićenja 4. veljače u pritvoru. Detaljni opisi njihovih monstruoznih otmica, mučenja, ubojstava te komadanja i mljevenja leševa u takozvanim “kućama strave”, prije svega onoj u mjestu Ritopek, već mjesecima kruže srpskim javnim prostorom, a fotografije i snimke izmrcvarenih leševa žrtava na televiziji su pokazivali sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

Oni su, međutim, prije podizanja optužnice u svom iskazu pred tužiteljem teško optužili Vučića i Vulina za suradnju i davanje zadataka ovom kriminalnom klanu i pružanje zaštite kao protuuslugu.

Belivuk je, prema izvještaju srpske Mreže za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK), ispričao tužitelju da su Vučić i njegovi najbliži suradnici od njega tražili više usluga: da se na Partizanovim tribinama ne skandiraju parole protiv njega, poput “Vučiću pederu”, da zastrašuje one koji su organizirali prosvjede protiv vlade, da spriječi čak i huliganske incidente na Paradi ponosa koji Vučiću, sudeći po ovome, nisu odgovarali, ali i da izvrši pritisak na taksiste da otkažu prosvjede protiv aplikacije za prijevoz CarGo.

Nakon toga je regionalna televizija Newsmax Adria došla u posjed navodnog iskaza Belivukovog glavnog suradnika Marka Miljkovića Mareta, prema kojem je ministar Vulin sam odabrao zloglasnu kuću u Ritopeku koja je kriminalnom klanu Belivuk-Miljković služila za držanje otetih ljudi te njihovo brutalno mučenje i likvidaciju.

U međuvremenu su srpski mediji došli u posjed do sada najjezivijih fotografija klanja i mučenja Belivukovih žrtava.
Objavljeni sadržaj je izuzetno uznemirujuć, a fotografije će biti dostupne na OVOM LINKU naredna 24 sata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here