Home Vijesti Očekuju se nevere na sjevernom Jadranu!

Očekuju se nevere na sjevernom Jadranu!

346
0
Photo by Rodrigo Souza: https://www.pexels.com/photo/photo-of-thunderstorm-2531709/

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu osim sunčanog vremena i promjenjive naoblake biti i pljuskova s grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnog nevremena, osobito kasno navečer. Temperatura zraka ujutro 17, 18 °C, a poslijepodne oko 31 °C, prognozira Vakula za HRT.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako razmjerno topla noć i jutra, ali dnevna vrućina uglavnom će izostati. Nažalost, ne i pljuskovi, grmljavina, lokalno i olujno nevrijeme, uz koje je moguća i tuča. Nestabilno će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje je također vrlo velika vjerojatnost ne samo za neverine nego i nevere – još intenzivnije olujne procese tijekom kojih osim kratkotrajno obilne kiše praćene grmljavinom ima i olujnih pa i orkanskih udara vjetra te valovitog mora. Temperatura zraka ujutro od 15 do 18 °C, uz more 19 do 24 °C, a najviša poslijepodnevna između 30 i 32 °C, u gorju ponegdje malo niža.

U Dalmaciji i dalje pretežno sunčano i vruće, uz temperaturu mora oko 27 °C te najvišu temperaturu zraka većinom oko 35 °C, ali osim za toplinski val koji može djelovati na zdravlje, postoje upozorenja i za moguća olujna nevremena navečer na sjevernom dijelu.

Na jugu Hrvatske najstabilnije i najsunčanije, ali i najveća opasnost od toplinskog vala jer čak ni noć i jutro neće omogućiti znatnije osvježenje od dnevne vrućine.

No, barem će za vikend mnogi u unutrašnjosti, uz iznimku onih u Dalmaciji, moći odahnuti od vrućine i velike sparine, koje svima ponovno prijete od ponedjeljka. A u subotu još osobito valja pratiti upozorenja na pljuskove, grmljavinu, tuču i olujna nevremena, koja su moguća ne samo diljem kopnenog područja nego i na sjevernom Jadranu, u noći i prijepodne vjerojatno i dijelu srednjeg.

Od nedjelje pak posvuda uz more sunčano, u južnijim krajevima čak i vedro te vruće, u ponedjeljak uz vjerojatno jačanje juga, prognozira Vakula.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here