Mozaik

Od Bacha preko tanga do glazbe iz filma ‘Kum’

Od Bacha preko tanga do glazbe iz filma ‘Kum’

Na samom početku Riječkih ljetnih noći, ove godine u sklopu programa „Ljeto u prijestolnici”, renomirani ansambl Acoustic Project održat će koncert 4. srpnja 2018. u 21 sat u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka.
Na programu koncerta djela su različitih stilovova i glazbenih epoha, od klasike do posve novih djela, u izvođenju vrhunskih glazbenika. Na koncertu će se čuti Bachova Orkestralna suita br. 2, Scherzo Frana Lhotke, tri originalne skladbe Dubravka Palanovića, te njegovi aranžmani Piazzollinih skladbi, Rotine glazbe iz filma „Kum”, Ahbezove skladbe „Nature boy” i Evansove „Waltz for Debby”.
Ansambl Acoustic Project osnovan 2008. godine, proglašen je jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni, a čini ga devet vrsnih glazbenika: Dani Bonjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Mario Čopor (klavir), Leonardo Losciale (udaraljke), Val Bakrač (violina), Davide Albanese (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Jasen Chelfi (violončelo) i umjetnički voditelj ansambla, skladatelj i aranžer Dubravko Palanović (kontrabas).
Kroz godine djelovanja bilo je mnogo promjena, kako u postavi glazbenika, tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi. Održali su brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Ugostili su i brojne ugledne klasične i jazz glazbenike s kojima su ostvarili uspješne i raznovrsne programe. Godine 2012. snimili su svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“.
Helena Novak Penga (KLASIKA.hr) o muziciranju Acoustic Projecta napisala je: Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna. A Dubravko Jagatić (t-portal) je pak zaključio kako je “Palanović s Acoustic Projectom zakoračio na jedan novi teritorij domaće glazbe koju je teško svrstati upravo zbog iznimne kreativnosti i jedinstvenih aranžmana kojima su spojeni razni glazbeni stilovi u jedinstvenu, izuzetno pitku cjelinu.“

ODGOĐEN KONCERT tRIo

Koncert riječkog puhačkog tria “tRIo”, planiran za subotu, 7. sprnja u 21:00 sat u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka, odgađa se zbog istodobne četvrtfinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Koncert će se održati u sljedećoj kazališnoj sezoni, 18/19.
Posjetitelji koji su kupili ulaznice moći će (uz zamjenu ulaznica na blagajni tijekom sezone) poslušati koncert tijekom sezone ili pak zamijeniti ih za koncert Acoustic Projecta.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Javna tribina: Važnost hrvatskog jezika u prevoditeljstvu

spFebruary 16, 2019

VIDEO: Autotrolej izgorio i na Grobničkoj balinjeradi!

spFebruary 16, 2019

Šarena rijeka mališana „obojila“ je Korzo

spFebruary 16, 2019

Utrka karetima i Fritulijada u Omišlju

spFebruary 16, 2019

Maškarice danas ‘okupiraju’ Korzo

spFebruary 15, 2019

Koncert za Valentinovo u Zajcu: Poklonite buket najljepših ljubavnih pjesama

spFebruary 13, 2019

Nakon rasprodanih predstava u Šibeniku i Zagrebu Sextra Large stiže i u Rijeku!

spFebruary 12, 2019

Male maškare osvojit će Opatiju: Rekordan broj djece na 23. Dječjem karnevalskom korzu

spFebruary 11, 2019

EPK brojčanik već u kvaru?

spFebruary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.