Home Vijesti Od ponedjeljka nove mjere za Jadran, lokalni stožeri dogovorili njihovu provedbu

Od ponedjeljka nove mjere za Jadran, lokalni stožeri dogovorili njihovu provedbu

798
0

NA inicijativu načelnika stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije Damira Gabrića danas je u Splitu održan radni sastanak s načelnicima stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vickova, Šibensko-kninske, Darka Dukića, i Dubrovačko-neretvanske županije, Joška Cebala.

Glavna teme sastanka bile su trenutna epidemiološka situacija u Dalmaciji tijekom turističke sezone te ujednačavanje postupaka i mjera koje su u nadležnosti županijskih stožera civilne zaštite.

Na sastanku je dogovoreno da će županijski stožeri spomenutih županija nakon donošenja novih mjera Nacionalnog stožera RH, a koje će se odnositi na te priobalne županije, zajednički koordinirati njihovu provedbu, piše N1.

“Veseli me što su se kolege odazvale današnjem sastanku, na kojem smo razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji po pitanju koronavirusa. Gotovo u svakoj od ovih županija čiji su predstavnici bili danas na sastanku imamo sličnu situaciju i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo odlučili zajednički sagledati što napraviti, a sve s ciljem smanjenja broja novooboljelih osoba, odnosno sprečavanja njegova povećanja. Osim problema vezanih za covid-situaciju, razgovarali smo i o ostalim aspektima sigurnosti tijekom turističke sezone na području naših županiji”, kazao je Damir Gabrić.

Što se mijenja od ponedjeljka?

Podsjetimo, u srijedu je voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio da se uvode nove mjere koje će se odnositi na Jadransku Hrvatsku, na dio koji je narančasti.

“Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bismo spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje”, rekao je.

Mjere bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak, objasnio je.

“Svi oni skupovi od 50 do 1000 ljudi će se morati organizirati tako da njihovu organizaciju preuzmu lokalni stožeri sa županijskim stožerima”, objasnio je.

Svadbe će se dozvoliti do najviše 200, 300 ljudi, rekao je ministar. Sportska natjecanja isto će biti dostupna onima koji imaju covid-potvrdu. Bitno je cijepiti se, imati negativan test ili da je osoba preboljela koronu.

Nove mjere, koje vrijede od ponedjeljka, namijenjene su za Jadran – od Istre pa sve do Dubrovnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here