Home Sport Odise Roshi potpisao za Rijeku

Odise Roshi potpisao za Rijeku

4038
0
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr

Albanski reprezentativac, 24-godišnji Odise Roshi, novi je igrač HNK Rijeka. Ovaj krilni ofenzivac u ponedjeljak je obavio liječničke preglede nakon čega je u društvu Srećka Juričića, sportskog direktora HNK Rijeka potpisao trogodišnji ugovor.
Roshi je rođen u Fieru gdje je u pomlatku Apolonije i započeo svoju igračku karijeru. Iako je kao junior bio na probi u Paris Saint Germainu, prvi seniorski nastup upisao je za matični klub 2006. godine i odmah pokazao zanimljivi igrački potencijal. Uslijedio je prelazak u Flamurtari za kojeg je u 52 nastupa postigao devet golova. Odlične igre priskrbile su mu poziv u reprezentaciju Albanije, u koju ga je pozvao nekadašnji trener Rijeke Josip Kuže, debitiravši u porazu od Rumunjske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine. Osim u reprezentaciju, odlični nastupi za Flamurtari priskrbili su mu i transfer u Bundesligu gdje je kao igrač Kolna u premijernoj sezoni upisao 20 nastupa i postigao jedan pogodak. Ubrzo je prešao u redove drugoligaša FSV Frankfurta za kojeg je u 79 nastupa zabilježio šest golova i šest asistencija.
Riječ je o igraču koji igra uglavnom na desnoj strani veznog reda a kojeg krasi velika brzina zbog koje nosi nadimak Raketa. Naime, prilikom testiranja nakon dolaska u Koln, Roshi je 30 metara istrčao za 3,7 sekundi, a sto metara za 10,9 sekundi.
Za reprezentaciju Albanije upisao je 20 nastupa uz jedan postignuti pogodak, protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Zanimljivo, asistirao je Bekimu Balaju za pogodak kojim je Albanija pobijedila Portugal u rujnu 2014. godine u sklopu kvalifikacija za EURO 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here