Home Vijesti Okrugli stol o vizualnoj dvojezičnosti u Rijeci

Okrugli stol o vizualnoj dvojezičnosti u Rijeci

1272
0

Lista za Rijeku u subotu orghanizira okrugli stol „Vizualna dvojezičnost u Rijeci – luka različitosti 2020.“ – „Il bilinguismo visivo a Fiume – prospettive per una Fiume/Rijeka, porto delle diversità 2020“. Sudionici ovog događaja bi trebali raspraviti o nedavnoj inicijativi za izmjenom gradskog statuta kojom bi se između ostalog omogućila vizualna dvojezičnost u dijelovima grada u kojima tradicionalno živi autohtona talijanska zajednica.

Na okruglom stolu sudjelovat će Orietta Marot, predsjednica Zajednice Talijana Rijeka, Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, Furio Radin, dopredsjednik Hrvatskog Sabora, Ivan Jakovčić, europarlamentarac, Silvije Tomašević hrvatski novinar i publicist koji živi i radi u Rimu, Ezio Giuricin, novinar Televizije Koper/Capodistria, publicist i povjesničar, Jovica Radmanović dopredsjednik Odbora za manjine Gradskog vijeća Grada Rijeke i dopredsjednik SKD Prosvjeta, Danko Švorinić, predsjednik Liste za Rijeku.

Na događaj su pozvani svi predstavnici manjinskih zajednica te članovi Gradskog vijeća grada Rijeke.

Voditelji okruglog stola će biti Laura Marchig i Sandi Basić. Početak je u subotu 4. studenog 2017. u 11.00 sati u Zajednici Talijana Rijeka, Uljarska 1 /via delle Pile 1, Rijeka – Fiume

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here