Home Vijesti Olivera bila u grčkom zatvoru 8 godina: Nek im šalju novce, tako...

Olivera bila u grčkom zatvoru 8 godina: Nek im šalju novce, tako će lakše preživjeti

435
0

Šesti dan od huliganskih nereda u Ateni i posljednja grupa hrvatskih navijača je pred sucem istrage. Svim uhićenima je određen istražni zatvor. Kada i u koje zatvore idu, još se ne zna. Odvjetnici i dalje strahuju od osvete drugih zatvorenika. A što ih vjerojatno čeka, najbolje zna Olivera Ćirković, koja je u grčkim zatvorima provela osam godina.

“To što je Grčka u EU, da se hrvatski narod ne nada da je to Europska unija. Sve ide usporeno, istraga jako sporo i aljkavo, i to što nema dokaza da se ne nadaju pretjerano, na grčkim sudovima lako možeš biti osuđen bez dokaza, a na drugom sudu postoji šansa da kazne padnu”, rekla je za RTL Olivera Ćirković.

Olivera je književnica, nekada košarkašica i pripadnica kriminalne skupine Pink Panther, roditeljima poručuje da ne paničare, već da se naoružaju strpljenjem. “Ovo još nije ni počelo, trajat će do beskonačnosti. Oni svojoj djeci ne mogu pomoći nikako osim financijski, da imaju novac, što više novca unutra i onda će lakše preživjeti i pritvor i zatvor”, smatra Ćirković.

Nitko od Hrvata nije priznao ubojstvo, već samo sudjelovanje u sukobima. Tereti ih se za četiri kaznena djela i sedam prekršaja. Kod jednog Hrvata i Albanca su nađeni krvavi noževi na sklapanje. Ali policija nije potvrdila da su to noževi kojim je ubojstvo počinjeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here