Home Vijesti Orah u Rijeci predstavio program

Orah u Rijeci predstavio program

4560
0

?????????????????????????Danas je stranka ORaH u Rijeci predstavila svoj izborni program te listu kandidata i kandidatkinja u VIII. izbornoj jedinici. Kao nositeljica liste javnosti se predstavila dr. sc. Ana Bobinac, mlada znanstvenica s uspješnom karijerom u zemlji i inozemstvu u sektorima zdravstva i znanosti – kako je sama napomenula ” Ne zahvaljujući politici već unatoč politici.”

Bobinac je tom prigodom istaknula: „Hrvatskoj potrebni političari koji će raditi u svrhu općeg dobra, a ne estradne zvijezde. ORaH u VIII. izbornoj jedinici nudi upravo takve stručne i motivirane kandidate i kandidatkinje.”

“ORaH, kao jedina programska stranka u Hrvatskoj, svoja konkretna rješenja, odnosno program, postavlja na prvo mjesto. Kao najvažniji zadatak za Hrvatsku Program ORaH uspostavljanje čvrstih temelja za funkcioniranje sustava države. Ključno je provođenje reformi bez kojih nije moguć napredak i razvoj Hrvatske, a to su: *Reforma javne uprave i pravosuđa* – u transparentne i učinkovite servise svih građana/ki koji osiguravaju jednaka pravila igre za sve jer je Hrvatska gladna poštenja i pravde.*Uspostavljanje bogatijih regija u kojima odlučuju građani* regionalizacijom i financijskom decentralizacijom – teritorijalnim preustrojem Hrvatske, ukidanjem županija i formiranjem regija (naš je prijedlog 4 regije + Grad Zagreb) te drastičnim smanjenjem broja jedinica lokalne samouprave prema financijskom kapacitetu. *Ukidanje poreza na dohodak i porezno opterećenje kapitala i imovine *- porezna reforma usmjerena prema poreznom rasterećenju rada (postepeno ukidanje poreza na dohodak) te poreznom opterećenju kapitala i imovine kako bi omogućili zapošljavanje. *Provedba dugoročne strategije održivog razvoja Hrvatske* – koja se oslanja na projekte održive energetike, održive poljoprivrede, vodni sektor, IT te gospodarenje otpadom.”

Dr. sc Alen Protić osvrnuo se na ORaH-ov Program koji predstavlja sažetak 40 javnih politika i konkretnih rješenja problema i kojim građani i građanke Hrvatske dobivaju:

1. Rast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti na europski prosjek u
sljedeće četiri godine (s približno 18% na 11%).
2. Rast minimalne plaće na razinu mjesečne košarice – s 2.500 kn na
3.500 kn.
3. Rast minimalne mirovine i njeno izjednačavanje s EU prosjekom.
4. Zaustavljanje iseljavanja mlade i obrazovne radne snage iz Hrvatske.
5. Smanjivanje javnog sektora i rast privatnog sektora.
6. Efikasnu, transparentnu i pravednu javnu upravu i pravosuđe.
7. Porast BDP-a za 5% u sljedeće tri godine.
8. Rast izvoza, pad uvoza.
9. Zaštitu od samovoljnog rasta kamata i iznosa kredita.
10. Manje čekanja u redovima za razne potvrde i rješenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here