Home Vijesti Osniva se crveno-zeleni savez

Osniva se crveno-zeleni savez

1279
0

Vodstvo Zelene stranke najavilo je konferencijom za tisak osnivanje takozvanog crveno-zelenog saveza koji bi okrupnjavanjem lijevih i zelenih stranaka na razini cijele Hrvatske trebao dobiti na političkoj snazi.
    – Smatramo da je temeljem izbora i temeljem uvida u ono što se događa u Hrvatskoj jasno da je biračko tijelo zelenih i lijevih stranaka (osim SDP-a) »dalo« premalo i da bi ga trebalo okupiti, kazao je predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić te naglasio da Zelena stranka »na stvari« gleda iz lijevog spektra što daje razlog za ujedinajvanje pozicije s ljevicom. 

    – Naša je ideja osnivanje crveno-zelenog saveza s respektabilnom snagom, saveza koji može opstati na hrvatskoj sceni, jer smatramo da trenutno nemamo jačinu. Osim samog opstanka takav potez ima i politički smisao. Mislim na predsjedničke izbore na koje bismo trebali izaći zajedno, a Ivan Ninić (predsjednik Ljevice Hrvatske) je osoba oko koje bi se naše stranke mogle okupiti pa namjeravamo podržati tu kandidaturu, navodi Babić dodajući tome i svoju kandidaturu za gradonačelnika Rijeke. Vodstvo Zelene stranke, uz predsjednika Babića i Milan Popadić te Ines Pavelić, oštro je kritiziralo i HDZ i SDP koji, po njima, sve više nalikuju jedan drugome i »oživotvoruju politiku Franje Tuđmana« – miješaju Jasenovac i Bleiburg, i podjednako sudjeluju u stvaranju stotine bogatih porodica u Hrvatskoj, nove kaste. Koliko novca odlazi u Todorićeve firme, zapitao se Babić te zaključio kako je svejedno hoće li na vlasti biti HDZ ili SDP kad će oni kasnije samo pregovarati s najvećim hrvatskim trgovcima i tajkunima, a u međuvremenu se bave marginalnim stvarima i skreću pozornost s pravih problema u kojima se zemlja nalazi. (novi list)

Previous articleDJ Paulette u porečkom Byblosu
Next articleVelik interes ulagača za prostor Delte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here