Home Kolumne Ostavka ministra Jovanovića

Ostavka ministra Jovanovića

2190
4

Željko-JovanovićMinistar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u samo osam dana dobio je i drugu pljusku od Ustavnog suda Republike Hrvatske.

Nakon što je najprije u cijelosti odbijen njegov zdravstveni odgoj koji uključuje i sporni seksualni, najviša sudbena vlast u Hrvatskoj donijela je rješenje prema kojemu neće biti ništa ni od “lakših udžbenika” napisanih u skladu s novim pravopisom.

Jovanović, kojemu k tome ovih dana prosvjetari prijete i štrajkom zbog kaotičnog stanja u resoru, je naime naredio, odnosno izdao “direktivu” kao u najgore doba komunizma, da se napišu novi udžbenici u skladu s Pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje do 3. lipnja.Iako nakon javne rasprave koja je trajala do 15. svibnja pravopis može službeno biti odobren tek 15. lipnja.

Ne želeći biti maliciozan, ostaje činjenica da on, ne zato što je Srbin, već zato što je nesposoban, opet ne poštuje proceduru i demokratska načela pa bi se njegovo ponašanje moglo okarakterizirati kao ono slona u staklarnici.

Dovoljno za ostavku, ako bi imao imalo intelektualnog poštenja, ili još bolje za smjenu! Samo tko li će u ovoj zastrašenoj Hrvatskoj osim katoličke udruge GROZD, na koju se nitko ne obazire, zatražiti njegovu ostavku, kad već u Kukuriku Vladi nikome ne pada na pamet da smijeni tog narcisoidnog, arogantnog i bahatog političara koji je tijekom godinu i pol mandata nanio više štete nego li koristi i znanosti i obrazovanju, pa i sportu. (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleFOTO: Promocija albuma Molto Cortezea
Next articleMalik fest dovodi bića i likove iz legendi na Gradinu

4 COMMENTS

  1. Kako tko će zatražiti? Pa Giancarlo je to upravo učinio. S pravom. Zbog nesposobnosti i bahatosti.

  2. Nije u cjelosti odbijen njegov kurikulum, već je zatraženo poštivanje procedure.
    Mnogo je veća greška što je ukinuo semestralno ocjenjivanje (tobože radi stresa učenika) a onda dozvolio da ti isti učenici polažu u jednome danu čak dva pismena maturalna ispita, bahatim objašnjenjem “da su valjda do sada naučili ono što su trebali”.
    Mene su vjerojatno i krivo odgajali oni isti nastavnici koji su i dotičnog, ali nakon prve packe (koju si ja ne bih nikako dozvolio, jer bih zasigurno priupitao struku) ja bih ponudio ostavku. Onako, iz morlnih razloga.
    A ovakvo kurčenje jednog nemuštog lika (postao dr sc pa čak i docent tijekom ovih niti 2 godine. Znanost uz rad…) srozava cijelu vladu. Uvijek sam bio lijevi, sada mi se jednostavno gade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here