Home Vijesti Otac misli da je ovo razlog zbog kojeg je Matej izašao iz...

Otac misli da je ovo razlog zbog kojeg je Matej izašao iz kluba: Evo i šta bi prvo napravio kad bi vidio sina

596
0

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca, traje više od tri tjedna.

Nema važnije i važnije stvari za svakog roditelja od saznanja istine, kakva god ona bila, a Matejev otac, unatoč svemu, ipak ne gubi nadu.

– Nadam se da ćemo pronaći Matthewa. Molim se Bogu da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I tako je to. Vjerujte, živim za danas. Ne živim za sutra ili za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se to danas dogodi, da danas dođem k njemu, da ga danas vidim. Kad kažem da sam spreman, onda mislim da sam vjernik i neka tako bude ono što je Bog odlučio. Teško mi je i teško to mogu prihvatiti, loš kraj, ali u tom smislu sam spreman. Molim se Bogu i nadam se da ću Mateju odvesti kući da sjedne do mene u auto – rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu srpsku televiziju.

Matejev otac govorio je i o ključnim pitanjima u istrazi na koja još uvijek nema odgovora, prenose Novosti.

– Po meni je razlog napuštanja lokala važno pitanje. Jer bi trebao odgovoriti na pitanje kamo je Matej otišao. I konačno, ako Bog da, gdje je stigao Matej. Mislim da je ključno pitanje da se nakon tog videa s taksijem vidi da je htio negdje, u to sam uvjeren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog trenutka, nego i svih drugih trenutaka. Ništa ne isključuju – rekao je Nenad Periš.

Matejev otac nagađa što je mogao biti razlog za Matejev odlazak iz Gothic kluba te kobne večeri.

– Odlazak u stan, palo mi je na pamet. Novac koji je bio u stanu, možda mu je trebao novac. Da upozna nekoga, ne znam koga, nije ni s kim razgovarao telefonom. Ne znam je li bio u nekoj komunikaciji u lokalu, htio je nekoga upoznati. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je htio negdje doći, stići. To mi pokazuje situacija s taksijem. Šteta što nije mogao slobodno voziti. Ne znam, ne znam… – rekao je Matejev otac.

– Sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj ne mislim da je skočio u vodu. Je li se mogao okliznuti, je li, da je preskočio tu ogradu, doskok bi bio na padini za koju mislim da bi mogla biti ispod 60 stupnjeva, da je mogao tu okliznuti, udariti… Je li to sve istina, ne mogu reći. Ali apsolutno ne vjerujem da je namjerno skočio u vodu. Jer da je iz nekog razloga htio skočiti u vodu, mogao je to učiniti ispred šanka iz kojeg je izašao. Tako da mi to apsolutno ne pada na pamet i kao roditelj kažem da ne vjerujem u to – rekao je Periš i dodao:

– Matej je momak prema kojem ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primjedbu ili da mu kažem nemoj tako nego ovako. Tata uvijek želi bolje, ja vidim svijet drugačije od njega. Bio je dečko koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stambeno pitanje, došao do kraja naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško raditi cijelo ljeto od petog do desetog mjeseca. Imao je djevojku. Ne znam što da ti kažem. Tip koji je potpuno normalan. Kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je pričati o tome – ispričao je Nenad Periš o svom sinu.

Osvrnuo se i na brojna nagađanja o ovom slučaju.

– Imam svoj problem. Dakle, ništa me ne može toliko uznemiriti. Ima i nekih poluinformacija koje su, najblaže rečeno, zbunjujuće koje mogu dodatno zaboljeti nekome tko ih pročita, mojoj obitelji i prijateljima. Reći ću samo da Bog nikome nije dao da bude u ovoj poziciji u kojoj sam ja i da doživim kako to izgleda – rekao je Nenad Periš.

Matejev otac odbacuje priče o drogama.

– Apsolutno poznajem svoje dijete i vjerujem mu. Apsolutno mu vjerujem i prema tome me nije briga što pišu. Istina će doći i samo će me istina dovesti do mog Mateja. Ne krivim nikoga. Nemamo informacije koje svi čekamo, a Matej je tu. Istina je i da nemamo onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovor – rekao je Periš i dodao što bi napravio kad ga sretne:

– Ne bih mu ništa rekao. Samo bih ga zagrlila i to bi bilo to. Ne treba mi ništa govoriti, samo dođi – kroz suze je rekao Nenad Periš.

Previous articleTalijani: Kalinić ostaje u Veroni zbog odnosa s Tudorom
Next articleHrvatska već u subotu saznaje suparnike za Svjetsko prvenstvo, ovo je najteži mogući scenarij!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here