Home Najnovije Otac učenika koji je promijenio školu da ne bi pao razred bio...

Otac učenika koji je promijenio školu da ne bi pao razred bio član Odbora za kvalitetu riječkog Sveučilišta!

2713
6

U medijima je ovaj tjedan osvanula vijest da je riječki gimnazijalac, inače sin Deana Butorca, predsjednika uprave RIO Rijeka , zahvaljujući svoti od dvadesetak tisuća kuna izbjegao ponavljanje trećeg razreda i to tako da se dva dana prije kraja školske godine u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, u kojoj je imao zaključeno 5 jedinica, ispisao iz iste i upisao u privatnu Opću gimnaziju u Zagrebu u kojoj je u rekordnom roku ispravio sve negativne ocjene, te je 7. rujna podnio zahtjev za upis u 4. razred Prve riječke hrvatske gimnazije, a što mu je PRHG odbila smatrajući da “njegov postupak kompromitira sve vrijednosti koje škola u svom odgojnom procesu mora promicati.”

I dok se cijela javnost zgraža nad postupkom roditelja 17-godišnjeg učenika (kao i nad sustavom u kojem su ovakve stvari moguće), i dok državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Želimir Janjić izjavljuje da “postupak riječkog gimnazijalca profanira cijeli odgojno-obrazovni sustav”, zanimljiva je činjenica da je Dean Butorac u Priručniku za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci naveden kao član Odbora za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci kao predstavnik vanjskih korisnika, imenovan od Senata na prijedlog Savjeta Sveučilišta.

 

Dean Butorac i tadašnji rektor Daniel Rukavina 2008. potpisuju sporazum o suradnji Sveučilišta i Riječke industrije obuće (foto: rio.hr)

 

Iz Sveučilišta su nam potvrdili da je gospodin Butorac bio član Odbora za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci kao predstavnik vanjskih korisnika u periodu od 29. rujna 2008. godine do 29. rujna 2010. godine.

Inače, Odbor za kvalitetu “upravlja sustavom za kvalitetu Sveučilišta, provodi strateško planiranje i donosi odluke o smjernicama i postupcima osiguranja i unaprjeđenja kvalitete te predlaže Rektoru i Senatu konkretne projekte i aktivnosti te potiče inovacije i razvoj u svrhu osiguranja i unaprjeđenja kvalitete i nadzire učinkovitost provedbe internih mehanizama za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete na sastavnicama Sveučilišta.” (rd)

Previous articleLinić o kaznenoj prijavi protiv Obersnela: Sve je to politička igra
Next articleČermak odustao od DIOKI-ja

6 COMMENTS

 1. ma bravo tata……ponos i dika…bit ću tvoja slika…
  daj mi pare jer sam ja magare….
  a sa tvojim znanjem vladat ću našim imanjem….
  itd….

 2. ovaj će biti prijetnja na cesti, to mene brine… tata riješio školu, pa će kazne od policije, pa nekome mjesto na Kozali ili Trsatu…

 3. Znači tako !!
  Ko što kaže “Bila jednom Rijeka”, taj će napraviti Sanadera 2.
  Indetificirati , izopćiti, izbaciti, kazniti šerijatskim zakonom ODMAH !

 4. nema straha….jer stari je glup i silom hoće školu,…a mali je pametan i glupi starci ga prisiljavaju i ucjenjuju,…a posebno majka k… koja mu je zabranila rukomet i pripreme….znam ih…mali će ga mlatit još malo jer stari je glup ko stup,…a mali je pametan ali starci su mu zbog svojih kompleksa ubili karijeru sportaša

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here