Home Mozaik Otišla zdrava na porod, a tamo je osakatili: Kad sam došla kući...

Otišla zdrava na porod, a tamo je osakatili: Kad sam došla kući shvatila sam da obje nužde vršim na vagini!

290
0

Ksenija Filipović (36) iz Medveđe podnijet će prijavu inspekciji protiv Opće bolnice u Leskovcu, a u tijeku je i tužba jer su joj najbolji dan u životu, porod, pretvorili u dan koji će pamtiti po zlu. Doktorica je tijekom porođaja navodno probila zid između analnog i vaginalnog dijela, pa je odmah nakon što je rodila djevojčicu, kolima hitne pomoći poslata u KBC Niš, gdje je hitno operirana, no i danas ima problema.

Naime, Ksenija ima velikih problema i komplikacija s defekacijom. Ravnatelj Opće bolnice Leskovac dr. Nebojša Dimitrijević rekao je da je ovom prilikom formirano Povjerenstvo za internu provjeru kvalitete stručnog rada, piše Telegraf.

Ksenija je rođena 22. ožujka u Općoj bolnici u Leskovcu. Rodila je zdravu djevojčicu, trudnoća je bila normalna i kontrolirana. Tog jutra, 22. ožujka, oko 7.30 sati spremala se ustati ali je primijetila da joj je pukao vodenjak.

– Otišla sam od kuće do Doma zdravlja Lebane koji je na putu za Leskovac. Dobila sam hitnu pomoć i dvije primalje u Leskovac, jer je krenuo porod, tako da ako usput rodim, u ambulanti imam primalje – počinje priču Ksenija. Njezin suprug Slobodan potom se vratio kući u Medveđu po svoje stvari, jer su zaboravili ponijeti torbu za rodilište.

– Kad sam stigla u Leskovac, dvije babice iz Lebana odvele su me u ambulantu na CTG i ultrazvuk. Bila sam tamosigurno sat vremena. Jednom mi je sestra prišla, pogledala me, rekla: “Da, imaš kontrakcije” i to je to. Nitko se više nije pojavio. Očito su svi bili zauzeti. U jednom trenutku su došle sestre i moj muž. Kad je donio torbu, rekao je da je za trudnu Kseniju i tada su me se sjetili. Bio je u šoku, jer je vidio da njih 10-ak pije kavu. Zatim dolazi liječnik (ime i prezime poznato redakciji). Pregledao me da vidi koliko sam otvorena. Kad mi je stavio ruku unutra, počela sam krvariti. Ja vrištim, a moj muž sve to sluša ispred. Tada su mu sestre dale papire da ide na šalter predati, a kad se vratio, mene nije bilo u ambulanti – kaže ona.

Porod je bio u tijeku. Prema otpusnoj listi, Ksenija je u bolnicu stigla na trećem porodu.

– Već sam bila gotova. Kad sam iskrvarila, doktor je rekao: “Ajde, idemo na ultrazvuk. Vau, rodit ćeš, brzo sjedi u invalidska kolica.” Stavio me u invalidska kolica, u lift i u rađaonicu. Otišla sam u krevet, nategla se par puta i rodila. Doktor je sve napravio, babice su bile iza njega, samo su prihvatile bebu. Rodila sam u 10.35 sati, prirodno, u 34. tjednu, a beba je imala 2060 kilograma. Ni kontrakcije nisu bile tako jake, jer je beba mala, a ja sam sat vremena ležala na CTG-u – kaže Ksenija:

– Doktor je u jednom trenutku stavio ruku u moj vaginalni otvor i probio zid između vaginalnog i analnog dijela. Prije toga je beba ispala, prihvatili su je i zaplakala je. Kad sam ga pitala što mi je napravio, rekao je: “Pa znaš, imala si zatvor.” Oh, nisam ga imala. Bila sam izbezumljena. Rekao je: “To nam nije trebalo.” Počela sam drhtati, pokrili su me i odmah su odnijeli bebu. Samo su mi dali da je vidim, nisam je ni pomilovala. Odmah su je odveli. Nisam bila svjesna da mi je ozlijedio debelo crijevo i onaj zid između analnog i vaginalnog dijela. Samo je rekao: “Nije nam to trebalo”, ali ja nisam znao o čemu se radi. Osjećala sam samo strašnu bol. Porod protiv toga nije ništa.

Prema njenim riječima, liječnica je pozvala dva liječnika i liječnika, koji su je pregledali.

– Nije bila nimalo opuštena. Samo je stalno govorila: “Ovo nam nije trebalo.” Kad su me pregledali, rekli su: “Ovdje se ništa ne može, hitno za Niš”. Rekao mi je tada: “Tamo su stručniji, bolje je ići tamo. Uostalom, to je Niš, klinički centar.” Napisali su mi otpusnu listu i odmah me poslali u Niš na rotaciju. Stigla sam tamo oko 12 sati. Cijelo vrijeme sam u ambulanti primao infuziju i pratile su me medicinske sestre. U Nišu su me pregledali, rekli da odmah idem na operaciju i odveli u teretanu. Ne znam koliko je operacija trajala, znam da sam se probudila u šok sobi. Kirurg i ginekolog koji su me operirali rekli su mi da ću biti dobro i da ću izaći.

Samo sam razmišljala o bebi, o tome što joj se dogodilo. Nakon dva i pol sata prešao sam na poluintenzivnu. Svi liječnici koji su me pregledali bili su samo začuđeni. Rekli su da greške Leskovca uvijek padaju na teret Niša. Imala sam sreću da su me stvarno operirali ekstra kirurzi – kaže Ksenija, koja je nakon tri dana prebačena na operaciju, a za liječnike i medicinske sestre u Nišu ima samo riječi hvale

Nakon svega što joj je učinjeno, Ksenija sada obje potrebe obavlja na jednom mjestu. Umjesto da uživa sa svojom djevojčicom koja u nedjelju 22. svibnja puni dvije godine, ona pati svaki dan.

Kad sam došla kući, shvatila sam da svaku nuždu obavljam na rodnicu. Moj analni dio uopće ne radi. Svaki drugi četvrtak idem na pregled za Niš, sa ambulantom koju mi ​​daje Medveđa. Liječnici koji su me operirali pokušali su obnoviti zid. Rekli su da bi se moglo dogoditi čudo i da će sve zacijeliti kako treba, a ako ne, opet ću na operaciju. Uglavnom, svaki dan, po preporuci liječnika, nakon svake hitne situacije, moram sjediti u lavoru s morskom soli da ne bih dobila infekciju, a već sam je imala. Kod mene radi muž, mala mi je beba, mama je sad tu, a kad ode, kako ću ja sjesti u lavabo pored bebe – pita se Ksenija.

Isto kaže i Ksenijin suprug Slobodan. Kada je pokušao doznati što se događa sa suprugom i bebom, liječnik mu je rekao da je beba dobro, ali da je žena tijekom poroda imala rupturu debelog crijeva od 3 do 5 centimetara, jer je prije imala zatvor crijeva.

– Tada sam bio zbunjen i nisam razumio što se događa. Kasnije, kada sam se smirio, shvatio sam za ovu prevaru i zločin – kaže Slobodan za Telegraf.rs.

Direktor Opće bolnice Leskovac dr. Nebojša Dimitrijević rekao je za Telegraf.rs da je povodom navedenog slučaja formirano Povjerenstvo.

– Formirano je Povjerenstvo za unutarnju provjeru kvalitete stručnog rada zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u porodu Ksenije Filipović. Nakon izvješća povjerenstva imat ćemo detaljnije informacije o slučaju – rekao je Dimitrijević.

Povjerenstvo je formirano tek nakon što su mediji poslali pitanja ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Previous articleVIDEO: Atraktivna djevojka jednog od najskupljih nogometaša svijeta uhvaćena u ljubavnom činu s igračem Sportinga!?
Next articleHrvatski tenisač nakon drame na koraku do Roland Garrosa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here