Home Mozaik Otkriven lažni odvjetnik koji je dobio 26 slučajeva, a da nije studirao...

Otkriven lažni odvjetnik koji je dobio 26 slučajeva, a da nije studirao pravo

179
0

Bizaran slučaj koji se dogodio u Keniji: Brian Mwenda završio u lisicama jer je “ukrao” identitet pravog odvjetnika, a dobio je i nekoliko slučajeva na sudu

Lažni odvjetnik  krade identitet pravog, uspijevajući dobiti desetke slučajeva na sudu bez ikakvih kvalifikacija i bez ikakvog pravnog obrazovanja. Briljantna prijevara, dostojna holivudskog filma, dolazi iz Kenije. Protagonist priče je Brian Mwenda: čovjek je ušao u Odvjetničko društvo Kenije, što je ekvivalent Odvjetničkoj komori njegove zemlje, i zamijenio je podatke jednog odvjetnika svojim podacima, uključujući i fotografiju. Nakon što je “postao” odvjetnik, Mwenda je postigao sjajne rezultate, dobio je 26 slučajeva na sudu. Prijevara je izašla na vidjelo kada je pravi Brian Mwenda Ntwiga kontaktirao Red, izvijestivši da ne može pristupiti svom profilu i promjenama koje je napravio lažni odvjetnik, kojeg je tada uhitila policija.

Slučaj je izazvao val kontroverznih polemika diljem Kenije. S jedne strane pravni stručnjaci, ogorčeni slučajevima koje je dobio prevarant bez diplome, koji je uz to pohvaljen kao “briljantan mladi um sposoban pobijediti na sudu bez tradicionalnih kvalifikacija”. Čak je i bivši guverner Nairobija, Mike Sonko, stao u njegovu obranu, objasnivši da će mu pomoći da stekne pravne kvalifikacije kako bi mogao se mogao baviti strukom. Unatoč različitim reakcijama, slučaj je ukazao na nedostatke u pravosudnom sustavu, a vlasti razmatraju koje mjere poduzeti kako bi spriječile da se slični incidenti ponove u budućnosti.

Previous article“Trik ili poslastica?”: značenje poznatog običaja Noći vještica
Next articleMuškarac odmarao na krevetu, pa ustao potpuno slijep: Svi radimo ovu grešku i tako se zarazimo bakterijom koja “jede” oči (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here