Home Mozaik Otkriveno ime dječaka iz Walesa koji je brutalno ubio petogodišnjaka, dobio doživotnu

Otkriveno ime dječaka iz Walesa koji je brutalno ubio petogodišnjaka, dobio doživotnu

683
0

Sud u Walesu otkrio je identitet dječaka (14) koji je ubio petogodišnjeg Logana Mwangija. Radi se o Craigu Mulliganu, koji je zbog ubojstva osuđen na doživotni zatvor.

U Walesu je uobičajeno da se ne otkriva identitet djece u kaznenim predmetima, ali sud je u ovome slučaju odlučio ukinuti nalog o anonimnosti nakon što su to zatražili novinari u ime javnog interesa.

Mulligan je s Loganovom majkom Angharad Williamson (31) i svojim očuhom Johnom Coleom (40) osuđen na doživotni zatvor. Tinejdžer je imao 13 godina kada je sudjelovao u ubojstvu Logana te je pomogao Coleu da baci tijelo petogodišnjaka u rijeku Ogmore u Bridgendu.

Logan je ubijen samo pet dana nakon što je Mulligan počeo živjeti s njim u istoj kući. Dječačić je prije smrti težio samo 19 kilograma, piše Sky News.

Udomiteljska obitelj kod koje je Mulligan prije bio smješten rekla je da im je on od života napravio pakao i da su ga se bojali. Tjednima im je govorio da će ih ubiti i ozlijediti njihovu udomljenu kćer i psa.

Nakon što je Logan ubijen, Mulligan je vraćen pod skrb lokalnih vlasti. Socijalna radnica je čula kako pjeva: “Volim djecu. Jebeno volim djecu. Volim udarati djecu u glavu. To je orgazam.”

Williamson i Cole podnijeli su zahtjev za skrbništvo te je 26. srpnja 2021. otišao živjeti kod njih. Loganovo tijelo pronađeno je 31. srpnja 2021. samo 250 metara od njegove kuće.

Mulligan je navodno idolizirao Colea, koji ga je odgajao u dobi od devet mjeseci. Cole je bio u vezi s Mulliganovom majkom i kasnije postao njegov skrbnik. Mulligan je oduzet majci nakon što ga je ona nasilno napala, nakon čega je šest mjeseci bio pod gradskom skrbi.

Tijekom suđenja otkriveno je da je Logan zadobio 56 posjekotina i modrica, kao i teške unutarnje ozljede. Navodno je bio podvrgnut “brutalnom i dugotrajnom napadu”.

Na sudu je rečeno da su ozljede djeteta nalikovale ozljedama žrtava sudara pri velikoj brzini ili ljudi koji su pali s visine.

Williamson mora u zatvoru provesti najmanje 28, a Cole 29 godina. Mulligan će biti u zatvoru još najmanje 15 godina.

Previous articleRiječanin koji je odbio Hrvatsku igrao protiv ‘barakuda’ za Srbiju!
Next articleMarko Rog u pregovorima s Rijekom?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here