Home Vijesti Otkriveno kako je uspio prevariti poligraf! Svi detalji stravičnog ubojstva obitelji Đokić:...

Otkriveno kako je uspio prevariti poligraf! Svi detalji stravičnog ubojstva obitelji Đokić: Džonić plakao na sprovodu, ali se pobrinuo da se sakrije u zadnjem redu

1651
0

Goran Džonić (59), umirovljeni vatrogasac, osumnjičen je za sudjelovanje u neviđenom zločinu – otmici i ubojstvu tročlane obitelji Đokić 26. rujna u selu Moravac. Sumnja se da je Džonić ovaj zločin pripremao punih šest mjeseci, a novac koji je kobne noći ukrao od rodbine dijelom je zakopan u dvorištu njegovog sina, koje se nalazi između sela Moravac i Tešica, lokacija gdje je Đokićeva pronađena su tijela i njihov zapaljeni automobil.

Prema do sada poznatim informacijama, Džonić je osumnjičen da je 26. rujna, nekoliko minuta nakon ukazane pomoći, presreo svoje rođake, brata od tetke Gorana Đokića, suprugu i kćer Lidiju, dok su se vraćali iz s. Moravac, gdje su bili u posjeti Goranovoj majci u njegovom stanu u Aleksincu. Za sada se ne zna kako ih je točno Džonić namamio da odu u okolicu ovog sela, gdje je udaljen samo četiri kuće, a živi s obitelji. Ali ono što se zna je da su Đokići odvedeni u zabačeni kraj u ataru ovog sela, gdje su zvjerski ubijeni pucnjima.

Ubojica je Gorana natjerao da gleda kako mu prvo ubijaju suprugu, s dva hica – u prsa i glavu, a potom i kćer. Sve to će ga najvjerojatnije natjerati da da šifru i ključ od sefa s novcem koji je uvijek nosio sa sobom u autu. Ubijeni Đokić bio je vlasnik mjenjačnice u Aleksincu, imućan, ali izuzetno pažljiv čovjek koji je uvijek sa sobom nosio novac. A to je dobro znao i brat njegove tetke, koji mu je bio izuzetno blizak. Goran je ubijen posljednji, hicem u glavu. Nakon toga tijela tročlane obitelji zatrpana su daskama i zapaljena. Kad su izgorjeli do neprepoznatljivosti, odvukli su ih u grmlje, prekrili granjem i lišćem i tamo ostavili.

Ubojica, za kojeg se sumnja da je najvjerojatnije imao pomoćnika, dovezao je njihov “Passat” 10-ak kilometara dalje do područja sela Tešice i tamo ga zapalio. Na ovom mjestu zapalio je i žuti skuter kojim ih je presreo. Još nije poznato kako se ubica tada udaljio s mjesta zločina, ali policija još istražuje je li mali crveni automobil, koji je kobne večeri uočen u selu Moravac, a koji ne pripada nikome od mještana, povezuje se u ovom slučaju, te je li to netko ko je kobne noći došao po Džonića i odvezao ga kući.

Sumnja se da je teren za zločin unaprijed dobro pripremljen. Kanisteri s bezinom dovezeni su ranije i sakriveni u grmlju na području sela Moravac i sela Tešice, kako bi dokazi bili uništeni odmah nakon počinjenja zločina. Zato je policiji i istražiteljima od prvog dana jasno da je sudjelovao u zločinu, ili ga je počinio netko iz tog mjesta ili okolice, jer je bilo jasno da poznaje teren po kojem se kretao. .

Cijeli slučaj i istragu značajno je zakomplicirala činjenica da je nestanak Gorana, Gordane i Lidije prijavljen tek dva dana kasnije, kada su članovi njihove obitelji shvatili da se 26. rujna nisu vratili kući, da su im telefoni nedostupni i da su nisu bili na mreži od ponoći te večeri. Dan nakon toga, treći dan nakon njegovog nestanka, policija je krenula u intenzivnu potragu za Đokićem.

Ovaj slučaj uznemirio je cjelokupnu javnost, policija, mještani i prijatelji obitelji krenuli su u intenzivnu potragu za njima. Agonija je trajala punih šest dana, a onda je prilikom pretrage terena iz grmlja uočeno da viri ruka … Tada su otkrivena Đokićeva tijela. Istog dana, par sati ranije, pronađen je njihov zapaljeni pasat. Tada je počela još intenzivnija potraga za kriminalcima, a od prvog dana bilo je jasno da je cijela obitelj ubijena zbog novca koji je Đokić nosio sa sobom.

Međutim, ono što nitko nije sumnjao tih dana bilo je da će se pokazati da je Đokićev bliski rođak osumnjičen za sudjelovanje u zločinu. Čovjek, umirovljeni vatrogasac, obiteljski čovjek, imućan, koji živi samo četiri kuće dalje od Đokića u Moravcu.

Kako je otkrio “Blic”, Džonić je čak prisustvovao i sprovodu. No, tada je iskusnima bilo jasno da se ponaša neobično – plakao je, plakao, glasno ponavljao: “Tko je to mogao?!”, ali se tijekom sprovoda i sprovoda držao u zadnjim redovima. Kasnije se otkrilo da se, dok se u javnosti predstavljao kao zabrinuti rođak, kod kuće ponašao normalno. Džonić je toga dana vrlo dobro znao da je na sprovodu policija u civilu te se trudio ničim ne privući njihovu pažnju.

Kada je, kao i brojna rodbina i mještani, pozvan na poligrafsko ispitivanje, nakon što su pronađena tijela Đokića, uspio ga je prevariti. No, prema neslužbenim informacijama, to se dogodilo jer je Džonić dijabetičar i nije prikladan za poligrafsko ispitivanje. Operativnim radom policija je ubrzo nakon toga došla do brojnih dokaza koji upućuju na Džonića.

Ponovno je priveden na ispitivanje i suočen s dokazima, pokušao je namjestiti zločin svojim sinovima! To je sve šokiralo, ali ono čemu se Džonić nije nadao je da će njegovi sinovi proći poligraf.

Policija je tada bila u dvorištu njegovog sina, S.J. u kojim se danima izvode radovi u dvorištu koje se nalazi na samoj granici sela Moravac i Tešice, pronašla je zakopan novac!

Sumnja se da je Džonić, baš kobne večeri, nakon što je ubio Đokića u Moravcu, i zapalio njihov automobil u predjelu sela Tešice, otišao ravno u kuću svog sina, vojnika iz srpskog Vojska, a dio plijena zakopao u plitku rupu!

Drugi dio novca odnio je kući i sakrio u usisavač!

Policija je jučer ponovno pretresla oba dvorišta – dvorište Džonićevog sina, ali i njegovo dvorište u Moravcu. I to u nazočnosti njegove supruge Suzane, koja je naknadno dovedena na ispitivanje kako bi se utvrdilo zna li nešto o stravičnom zločinu.

Džonić je dodatno skrenuo pažnju policiji kada se otkrilo da je nekoliko dana nakon zločina vratio dug od 10.000 eura koji je imao.

Bivši kolege uhićenog Džonića jučer su za “Blic” neslužbeno kazali kako se nisu nimalo iznenadili što je Džonić sposoban za takav zločin. Rekli su, međutim, da su šokirani što je ubio brata s kojim je bio izuzetno blizak.

– Bio je po prirodi, osvetoljubiv. Kad nije bio u nečemu prvi, naljutio bi se. U selu su ga smatrali osvetoljubivim čovjekom, lošim i zlim, a tu je narav pokazao na djelu kada je postao zapovjednik – ispričali su njegovi bivši kolege.

Sličan stav imaju i stanovnici Moravca.

– Dobar je u priči, ali jako mrzovoljan. On je karijerist i ne trpi poraze. Uvijek je imao puno novca – kaže za “Blic” mještanin Moravca.

Oružje kojim je ubijena obitelj Đokić pronađeno je prije nekoliko dana. Kako se doznaje, potvrđeno je da se radilo o pištolju iz kojeg su ubijeni Goran, Gordana i Lidija.

Koliko su Goran Đokić i brat od tetke Goran Džonić bili bliski govori i činjenica da mu je Đokić dozvolio da opere automobil u koji je sakrio novac.

Nikada nije vjerovao nikome drugome. A kako je imao problema s kukovima, znao je zamoliti rođaka za pomoć. Često se se viđali zajedno, kako piju pivo, druže se.

Išli su jedno drugom na proslave, družili se, o čemu svjedoče zajedničke fotografije, ali i činjenica da je bio prijatelj na Facebooku s Lidijom koja je također zvjerski ubijena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here