Home Mozaik Ova životinja može nositi oko 4 milijuna jaja u plićaku: Jeste li...

Ova životinja može nositi oko 4 milijuna jaja u plićaku: Jeste li je ikada vidjeli trudnu na plaži? (VIDEO)

746
0

Sezona je godišnjih odmora, odlazak na plažu i kupanje u moru neka vas podsjeti da treba imati razumijevanja za vodeni svijet. Ako naiđete na životinju, obiđite je, ona se više boji vas nego vi nje.

Ponekad životinja koju vidimo nosi malene, a da toga nismo ni svjesni, pazite gdje kročite, pogotovo ako se nalazite na mjestu koje je bogatije živim svijetom.

Ova djevojka pronašla je ogromnog raka u vodi i zamalo ga je zgazila. Nije baš sva sreća, jer je bila jako, jako trudna, što se vidi po njenom crvenom trbuhu.

@california.shelling Rock crabs can have up to 4 million eggs!! 4 MILLION! #sealife #crab #oceanlife ♬ original sound – California.Shelling

Pokazala nam je kako to stvorenje izgleda i nježno ga vratila u vodu. Rakovi obično nose mlade na različite načine, ovaj rak u sebi može imati 4 milijuna jaja. Izgleda impresivno zar ne?

Pronašli smo i video na kojem jedna vrsta rakova svoje mlade drži u utrobi, sklopiva je, a otvaranjem se vide deseci, možda i više, malih kutija koje se bore za svoje mjesto u svijetu.

Evo kako to izgleda:

Rakovi su mala, ali žilava stvorenja, iako znaju dobro gristi, nemojte ih se bojati, ako vam se nađu na putu, lagano ih pomaknite u stranu na sigurnije mjesto.

@this.our.planet Clips you need to see😳🌏#needtosee #incredible #crazy ♬ ЗВУК ДЛЯ РЕК – ❣️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here