Home Mozaik Ovaj dio tijela osušite fenom nakon kupanja: Evo što se događa, preporučuju...

Ovaj dio tijela osušite fenom nakon kupanja: Evo što se događa, preporučuju čak i stručnjaci

109
0

Možda sušilo za kosu koristite samo za sušenje kose, ali kako biste spriječili tešku bolest, trebali biste ga početi koristiti i na još jednom mjestu.

Iza ovog savjeta stoji prilično logično objašnjenje. Prema stručnjacima, nokte na nogama trebali biste osušiti fenom nakon svakog tuširanja.

Stručnjakinja za nokte, Deborah Lipman, kaže da je sušenje noktiju na nogama nakon tuširanja sasvim opravdano jer se na taj način sprječava razvoj gljivica na noktima, čije je rješavanje, kada se jednom pojavi, dugotrajan i naporan.

Ako se nokti sami suše na zraku, potrebno je 30 minuta da se kutovi i razmaci između prstiju dobro osuše, a to su mjesta gdje se gljivice najčešće pojavljuju, a zatim šire.

Ako koristite fen, sušenje će biti gotovo za samo minutu, a time ćete spriječiti razvoj gljivica.

Mnogi od nas ne razmišljaju o tome što se može dogoditi ako ne brinemo o svojim stopalima i noktima na nogama kako treba. Gljivama, inače, iznimno prijaju vlažna područja.

Kako biste dodatno izbjegli stvaranje gljivica, izbjegavajte pretijesnu obuću. Uvijek odaberite onaj koji omogućuje cirkulaciju zraka.

Redovito mijenjanje čarapa je neophodno, pogotovo ako su vam stopala sklona znojenju.

Prvi znak da vjerojatno imate gljivice su bijele točkice na noktima. Suha koža na stopalima također može biti pokazatelj.

Previous articleMama mi je s 13 godina otkrila stravičnu istinu koju tata nije smio znati: Na kraju je uslijedio užas
Next articleNovo zaduženje Energa prošlo uz podršku Mosta, točka imenovanja ravnateljice muzeja povučena s dnevnog reda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here