Home Sport Ovo je najvjerojatniji suparnik Hrvatske u osmini finala!

Ovo je najvjerojatniji suparnik Hrvatske u osmini finala!

277
1
hq720 (40)
Luka Modrić

Nakon pobjede Španjolske od 1:0 protiv Italije, završeno je drugo kolo skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Ovim rezultatom Hrvatska više ni teoretski ne može biti prva u skupini jer ta pozicija sigurno pripada Španjolskoj. Ipak, pobjeda Furije donosi dobre vijesti jer povećava šanse Hrvatske za plasman na drugo mjesto u skupini.

Hrvatska može biti druga uz pobjedu protiv Italije

Hrvatska će gotovo sigurno zauzeti drugo mjesto u skupini ako pobijedi Italiju u sljedećoj utakmici. Jedini scenarij koji bi mogao poremetiti planove Hrvatske je pobjeda Albanije protiv Španjolske. U tom slučaju, o drugom mjestu odlučivala bi gol-razlika, a Albanija trenutno ima prednost od dva gola.

Prolazak u osminu finala i scenariji

Čak i ako Albanija završi ispred Hrvatske, s četiri boda kao trećeplasirana ekipa, Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala prolaz u osminu finala. U tom scenariju, Talijani bi ispali iz skupine. U slučaju remija protiv Italije, Hrvatskoj bi trebala pomoć Španjolske koja bi trebala pobijediti Albaniju, dok bi se u preostalih pet skupina morale naći barem dvije trećeplasirane reprezentacije s maksimalno dva boda. U teoriji, Hrvatska bi mogla biti treća čak i u slučaju poraza, ali to bi ovisilo o visokoj pobjedi Španjolske protiv Albanije.

Mogući suparnici u osmini finala

Zbog specifičnog sustava natjecanja na Europskom prvenstvu, gdje iz četiri skupine prolaze i trećeplasirane ekipe, teško je unaprijed predvidjeti protiv koga će Hrvatska igrati u nokaut fazi. Stranica We Global Football specijalizirana za projekcije nogometnih natjecanja predviđa da Hrvatska može igrati protiv 11 različitih reprezentacija u osmini finala. Evo popisa mogućih suparnika prema postotku vjerojatnosti:

Švicarska – 32,16%
Njemačka – 7,44%
Portugal – 1,28%
Slovačka – 0,72%
Turska – 0,60%
Rumunjska – 0,40%
Belgija – 0,24%
Škotska – 0,16%
Ukrajina – 0,08%
Češka ili Gruzija – 0,04%

Zaključak

Hrvatska reprezentacija nalazi se pred ključnom utakmicom protiv Italije koja će odrediti njihov daljnji tijek natjecanja na Europskom prvenstvu. Pobjedom protiv Italije, Hrvatska bi gotovo sigurno osigurala prolaz u osminu finala, dok bi remi ili poraz otvorili kompleksne scenarije ovisne o rezultatima drugih utakmica. Navijači i stručnjaci s nestrpljenjem očekuju ishod ove važne utakmice.

1 COMMENT

  1. Najveći protivnik rvacke je ona sama sebi,star olinjao kadar i nekritični urlači iz navijačke lože.Sva ta ” šupkadija” ruši i blati ime nogometa u rvata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here