Home Vijesti Ovo je trenutak smrti čečenskog zapovjednika: Krvna osveta prijeti slavnoj britanskoj obitelji...

Ovo je trenutak smrti čečenskog zapovjednika: Krvna osveta prijeti slavnoj britanskoj obitelji (VIDEO)

324
0

Narednik Nacionalne garde Rusije Adam Bisultanov poginuo je krajem svibnja u borbi sa stranim plaćenicima iz Velike Britanije i SAD-a u Donbasu, piše Komsomolskaya Pravda. Navode i da je Čečen “umro kao heroj, spašavajući svoje suborce”, a Britancu koji je odgovoran za njegovu smrt prijeti krvna osveta.

– Od 24. veljače 2022. narednik Adam Bisultanov sudjelovao je u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini. 26. svibnja oko 9 sati Garda je otkrila neprijateljsku postrojbu. Uslijedio je sukob. Djelujući u sastavu pojačane taktičke skupine Garde, narednik Bisultanov obavljao je zadaću pokrivanja vojnika. Tijekom pružanja vatrene potpore, oklopni transporter u kojem se nalazio zadobio je tri pogotka iz bacača granata – stoji u priopćenju Ministarstva obrane Rusije.

Snimka ovog okršaja iz perspektive stranih boraca pojavila se na društvenim mrežama 28. svibnja. Pojavio se i članak u britanskom Daily Telegraphu u kojem se navodi da je bivši britanski marinac Ben Grant, sin konzervativnog zastupnika i savjetnik premijera Borisa Johnsona Helen Grant, predvodio skupinu plaćenika, većinom iz Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Video prikazuje kako Grant zapovijeda jedinicom koja je upala u zasjedu ruskih snaga.

– Moramo dalje ili ćemo umrijeti! – Čuje se kako Grant razgovara s ostalim vojnicima dok on i njegova jedinica pokušavaju odvesti ranjenog suborca ​​na sigurno.

U jednom trenutku izlaze na rub šume gdje su se sakrili i pucaju iz protuoklopnog oružja na oklopni transporter BTR-80 koji počinje dimiti, ali se još uvijek kreće.

Prema priopćenju ruske vojske, oklopno vozilo je nastavilo pucati unatoč nekoliko udaraca, ali je posljednji projektil ubio Adama Bisultanova.

Prema pisanju britanskih medija, Ben Grant je imao pet godina iskustva u bojni specijalnih snaga Kraljevskih marinaca u Afganistanu, te je na ovaj način odlučio dodatno zaraditi. No, pokazalo se da su borbe u Ukrajini bile teže nego što je mislio. Priznao je novinaru u Lavovu da je poludio i pobjegao s fronte kod Harkova.

Međutim, sada će, prema Komsomolskaya Pravdi, morati bježati do kraja života.

Naime, poznato je da je Adam Bisultanov rođen u selu Gvardejsko, u Čečeniji, gdje princip krvne osvete uopće nije prazna riječ. Prema ovom ruskom listu, dovoljno je prisjetiti se priče Vitalija Kalojeva iz Osetije, koji je 2004. godine u Švicarskoj pronašao i izbo kontrolora leta Petera Nielsena, koga je smatrao krivim za smrt svoje dvoje djece u avionskoj nesreći. 1. 2002

O pokojnom naredniku Nacionalne garde ne zna se puno. Služio je po ugovoru u postrojbama Nacionalne garde od 2012. godine. Zapovjedništvo je podnijelo zahtjev da ga posthumno dodijeli Ordenom za hrabrost.

Previous articleBizarni događaji uoči meča Lige nacija u Beču: Prvo nestalo struje pa se na terenu stvorila ogromna rupa!
Next articlePutinov brutalni egzekutor navodno ubijen snajperom u Ukrajini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here