Home Vijesti Ovo je trojka koja je unijela ustašku zastavu na Rujevicu, pojavila se...

Ovo je trojka koja je unijela ustašku zastavu na Rujevicu, pojavila se snimka zastave na stadionu!

258
1

Dino Sušec, Patrik Blažin i Dean Copan, trojac je osuđen za isticanje ustaške zastave na utakmici između Hrvatske i Latvije na riječkoj Rujevici. Sva su trojica iz Općine Trnovec Bartolovečki u Varaždinskoj županiji, niti 10-ak kilometara udaljene od grada Varaždina.

Dino Sušec, najistaknutiji je od trojice uhićenih zbog oca, jakog lokalnog HDZ-ovca. Otac i sin zajedno su sudjelovali u tučnjavi u kojoj su ozlijedili policijske službenike. Obojica pijani, što, kažu mještani Trnovca, nije rijetkost, izazvali su nered i razbijali inventar trnovečkog caffe bara Quatro, a po dolasku policije, fizički su se s njima obračunali. Jednog su policajca, pisalo je u izvješću, bacili na tlo i počeli ga gušiti, zbog čega je njegov kolega u zrak ispalio hitac upozorenja. Svi se pitaju kako bi, da nije bilo toga, završio ovaj incident na štetu službene osobe. Otac i sin odmah su po ispitivanju pušteni da se brane sa slobode, što također, vjeruju mještani, mogu zahvaliti očevom utjecaju.

Pojavila se snimka koja pokazuje mahanje ustaškom zastavom na utakmici Hrvatske i Latvije odigranoj na Rujevici prije tjedan dana. HNS u međuvremenu iščekuje UEFA-in pravorijek u postupku koji se vodi s tog susreta, zbog koje će možda morati odigrati utakmicu protiv Turske na Opus Areni pred praznim tribinama, ako se aktivira uvjetna kazna.

>>> SPORAN TRENUTAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Zaštitarima je trebalo deset minuta da uklone zastavu, što bi mogao biti ključan detalj kod odmjeravanja eventualne kazne od strane UEFA-e, a počiniteljima je već i stigla kazna. Općinski sud u Rijeci jednog je kaznio s 1.300 eura, a drugog s 20 dana zatvora. Uz to, obojica neće moći dvije godine posjetiti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Protiv trećeg počinitelja još se vodi postupak.

Previous articleSin s ustaškom zastavom zajedno s ocem tukao policajca, mještanin: ‘Ne želim im se zamjeriti!‘
Next articleUžasne scene na tribinama: Žestoka tuča navijačica prerasla u rijetko viđen kaos (VIDEO)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here