Home Najnovije Ovo su jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024., Hrvatska u...

Ovo su jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Euro 2024., Hrvatska u prvom potu

441
0

Završetkom Lige nacija poznate su i jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Hrvatska je kao pobjednik grupe u Ligi nacija izborila mjesto u prvoj jakosnoj skupini. Ždrijeb kvalifikacijskih grupa za Euro 2024., koji će se održati u Njemačkoj, na rasporedu je 9. listopada.

Prve utakmice bit će odigrane u ožujku 2023. godine, a treba naglasiti kako će Hrvatska biti izvučena u jednu od sedam grupa s pet, a ne šest reprezentacija. Razlog tome jest oslobađanje prostora za odigravanje završnice Lige nacija u lipnju 2023. godine. Hrvatska tako u grupi neće imati nijednu reprezentaciju iz najslabije jakosne skupine.

Euro će izboriti dvije najbolje reprezentacije iz svake od deset kvalifikacijskih skupina. Kao domaćin već se kvalificirala Njemačka, a preostala tri mjesta popunit će se doigravanjem u koje idu najbolje momčadi iz Lige nacija koje se nisu plasirale putem standardnih kvalifikacija. Hrvatska, dakle, čak i da ne bude među prve dvije ekipe u skupini, ima osigurano mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

 

Previous articleZelenskij: Napredujemo i oslobodit ćemo našu zemlju
Next articleVIDEO: Messijeve dvije nove golčine, Argentina neporažena već 35 utakmica u nizu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here