Home Mozaik Ovu plaža na Cresu mnogi smatraju najljepšom na otoku, u jeku sezone...

Ovu plaža na Cresu mnogi smatraju najljepšom na otoku, u jeku sezone zna biti krcata

950
0

Ovih dana portal Index najljepše hrvatske plaže, a jedna od njih svakako je Plava grota.

Naime, u blizini naselja Lubenice, u uvali Žanje, nalazi se spilja Plava grota. U nju se može ući plivajući kroz širok ulaz. U samoj se spilji nalazi mala šljunčana plaža koja na vrhuncu sezone zna biti puna ljudi. Kroz drugi, znatno uži ulaz može se ući ronjenjem. Do plaže Plava grota može se doći taksi brodom iz mjesta Martinšćica ili Cres, a možete se i spustiti pješke iz Lubenica.

Put iz Lubenica je relativno lagan jer se ide samo nizbrdo, no za nazad penjanje po vrlo strmom putu može biti naporno pa povratak traje i više od sata.

Na ovoj plaži nema hlada jer uz nju raste nisko raslinje, specifično za ovaj dio obale na otoku. Glavni dio plaže za sunčanje i kupanje sastoji se od srednje velikih oblutaka. Plaža Plava grota idealna je za cjelodnevni izlet uz more i sunce. Mnogi je smatraju najljepšom plažom na otoku.

U neposrednoj blizini uvale Žanje nalazi se predivna šljunčana plaža Lubenice – jedna od najljepših skrovitih plaža na svijetu. Njemački časopis Bild svrstao ju je na 15. mjesto u konkurenciji od 40 najljepših plaža svijeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here