Home Vijesti Pacijent se požalio na higijenu u KBC-u Rijeka: “Izgleda kao svinjac”

Pacijent se požalio na higijenu u KBC-u Rijeka: “Izgleda kao svinjac”

147
0

Redakciji Indexa javio se čitatelj s fotografijama stepeništa koje vodi do Hematološke dnevne bolnice KBC-a Rijeka, koje je u vidno derutnom i neurednom stanju. Čitatelj tvrdi da su fotografije nove, a na njima se jasno vide iskorištene zaštitne maske, pa i opušci cigareta.

Pacijent: Zdravstvena ustanova izgleda kao svinjac

“U dnevnu bolnicu dolazim već šest mjeseci, a stanje stepeništa je uvijek isto. Bilo je više-manje takvo i kod prvog dolaska i već tada se vidjelo da to nitko ne čisti. Žalosno je što je to dnevna bolnica u koju svakodnevno dolaze bolesnici čiji je imunološki sustav ozbiljno narušen zbog same bolesti, i kod većine, primanja kemoterapije. Neshvatljivo je da jedna zdravstvena ustanova doslovno izgleda kao svinjac”, rekao je čitatelj.

Bolnica nedavno renovirana, ali ne u potpunosti

Hematološka dnevna bolnica nalazi se u glavnoj zgradi KBC-a na prvom katu i nedavno je renovirana. Rješenjem ministra zdravstva Vilija Beroša prošle je godine Zavodu za hematologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka dodijeljen status Referentnog centra Ministarstva zdravstva za potporno liječenje i kvalitetu života bolesnika s hematološkim bolestima na razdoblje od pet godina. 

Kao odgovor na navode čitatelja, iz KBC-a Rijeka kažu da je predviđeno da se pacijenti pri dolasku u Dnevnu bolnicu Zavoda za hematologiju Interne klinike služe dizalom ili prolaze kroz uređene prostore Klinike za dermatologiju.

“S obzirom na zadanu arhitekturu zgrade (bolnica je paviljonskog tipa) pojedini pacijenti se služe stepenicama na kojima je postavljena i protuklizna zaštita. Što se tiče priloženih fotografija tehničkog stubišta nismo u saznanju u kojem su trenutku iste nastale s obzirom na to da se u svim prostorima KBC-a Rijeka vodi računa o čistoći prostora.

Napominjemo da, iako navedeno tehničko stubište ne služi za kretanje bolesnika već je rezervni put za opskrbu, prema planu ulaganja i obnove prostora”, poručili su iz riječkog KBC-a. Oni su u međuvremenu priložili fotografije kako kažu “zatečenog stanja” na kojima je vidljivo da se radi o starom stepeništu, ali počišćenom. 

Previous articleObožavao je Tita a kasnije je postao poznati svjetski lider: “Kada je umro Tito, briznuo je u plač”
Next articleIvana Knoll otišla bodriti najbolje vozače svijeta pa otkrila za koji tim navija, a slikala se i s legendom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here