Home Sport Perković nakon čudesnog rekorda: Ja sam ponosna Hrvatica!

Perković nakon čudesnog rekorda: Ja sam ponosna Hrvatica!

429
0

Sandra Perković ostvarila je do sada neviđeni pothvat u atletici. Osvojila je šesto europsko zlato u nizu u bacanju diska. Nijedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni.

Slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa na šesti naslov morala čekati četiri godine i dočekala ga je u Münchenu. Nakon podviga za povijest atletike Perković (32) na Instagramu je nadahnuto napisala poruku samoj sebi od prije 12 godina: “Djevojčice, da ti je netko 2010. rekao da ćeš šest puta biti europska prvakinja! Ja sam ponosna Hrvatica!”

Pobjednički hitac Perković je bacila u petoj seriji (67.95 m). Dotad je vodila Njemica Kristin Pudenz, koja je na ovom natjecanju postavila novi osobni rekord (67.87). I bronca je otišla njemačkoj atletičarki. Claudine Vita bacila je 65.20 metara, što je bilo dovoljno za treće mjesto.

Pudenz je bacila rukavicu Perković u drugoj seriji hicem od 65.05 metara, na što je Perković odgovorila sa 65.77 m. No vrlo raspoložena Njemica je u trećoj seriji bacila odličnih 66.93 m i držala prednost do ključne pete serije.

Tada je Perković ostvarila rezultat od 67.95 m, što je izgledalo nedohvatljivo za Pudenz, koja je dosad imala osobni rekord od 67.10 m. Međutim, Pudenz je odmah odgovorila sa 67.87 m i srećom ostala za osam centimetara kratka u odnosu na Perković.

Previous article61-godišnjakinja spremna iskeširati čitavo bogatstvo da joj surogat majka rodi bebu za nju i njenog 37 godina mlađeg partnera! ‘Uvijek je želio djecu…’
Next articleNorveški mediji: Dinamovi igrači bili su potpuno gotovi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here