Vijesti

PGŽ skupština o sustavu za zasnježenje Platka

PGŽ skupština o sustavu za zasnježenje Platka

U Konferencijskoj dvorani „Transadria“, završila je je 13. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Skupština je započela aktualnim satom na kojem je županu postavljeno pitanje o planu restrukturiranja Uljanika i u kojoj je fazi taj dokument. Župan Komadina odgovorio je da je nedavno na tu temu razgovarao i s premijerom te zatražio da se ubrza procedura usuglašavanja jer se približava 22. srpnja kao krajnji rok da se program uputi u Bruxelles.

“Rekao sam da se formira ekspertni tim nadležnih ministarstava, gospodarstva i financija, pa ako treba donese i neki lex zakon jer o usvajanju tog plana ovisi opstanak i Uljanika i 3.maja“, rekao je župan. Vijećnike je također zanimalo da li je sukladno zaključcima zajedničke sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeke, upućen dopis Upravi Uljanika sa zahtjevom da kažu kada će vratiti 524 milijuna kuna posuđenih od 3.maja. Odgovoreno je da je pismo otišlo ali da odgovora nema.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu odluke o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole Jelenje-Dražice, projekt kojeg su vijećnici jednoglasno podržali. Ukupna vrijednost ove investicije Iznosi 33,5 milijuna kuna, PGŽ će sudjelovati s 60, a Općina Jelenje s 40 posto sredstava.

Nakon što je dio oporbenih vijećnika kritički komentirao prijedlog Odluke o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenje sadržaja na Platku a u kojoj se konstatira da je nakon provedene javne nabave došlo do uvećanja planiranih troškova za preko 5 milijuna kuna kao posljedica dizanja cijene građevinskih radova, župan je taj prijedlog povukao iz rasprave. „Platak je strateški projekt Primorsko-goranske županije koji je usvojen od strane Županijske skupštine, to nije naša zakonska obaveza nego želja da stvorimo mjesto kvalitetnijeg života našim mladima i građanima u smislu izletničkog i rekreativnog turizma i sporta, kako zimskog tako i ljetnog. Došli smo do razdjelnice kad treba uložiti desetine milijuna kuna u zimski dio, a to je sustav zasnježenja sa akumulacijskim jezerom i novom generacijom topova za snijeg. Javna nabava je pokazala da je iznos porastao s obzirom da se oporavilo tržište građevinara, za 5 odnosno 7 milijuna te su se pojavile sumnje da se preolako troši novac na što sam prekinuo sumnju i naložio službama da raspišu novi javni natječaj i da se utvrdi da li to stvarno toliko košta te da se u međuvremenu otvori e-savjetovanje savjetovanje s građanima da li žele da se javni novac i dalje usmjerava u razvoj Platka”, rekao je župan.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.