Home Vijesti Plaće za Novi list osigurala tvrtka bliska IDS-u?

Plaće za Novi list osigurala tvrtka bliska IDS-u?

2614
0

novilistpanoramaKako saznaje Ipress, do subote Glas Istre treba platiti 500.000 kuna Novom listu kako bi se tiskanje novina u Rijeci nastavilo, a prema dogovoru uprava ovih dviju novina, zbog duga za tiskanje većeg od 6 milijuna kuna, dnevno bi pulski dnevnik trebao plaćati riječkom 200.000 kuna. Još uvijek je u igri mogućnost i da se tiskanje prebaci u Zagreb i time dobije na vremenu. Za kupnju Glasa Istre je navodno bila zainteresirana Styria, odnosno Večernji list, ali kako Faggian nije dozvolio dubinsko snimanje poslovanja tvrtke razgovori su zaustavljeni.

Posudbu Glasu Istre dala je tvrtka Cesta d.o.o., koja desetljećima ima gotovo pa monopol u izgradnji i održavanju županijskih i gradskih prometnica. Nešto poput istarske verzije GP Krka.

Dan nakon isplaćivanja plaća u Glasu Istre, a usred afere s policijom u Novom listu temeljem prijave za izvlačenje novca protiv njega i ostalih članova uprave, Faggian, Mirković i novi predsjednik IDS-a, pulski gradonačelnik Boris Miletić, viđeni su u pivnici u zgradi uprave Glasa Istre. Nakon toga, Faggian se našao i sa Željkom Žmakom, od kojeg je za po jednu kunu Puljanka 2010. kupila tvrtke kćeri propalog Glasa Istre, putem kojih je nastavljeno izdavanje novina, uobičajeno zvanih IDS-ovim biltenom, te prodaja na kioscima.

U međuvremenu su zbog ove transakcije Željko Žmak i njegov sin Dražen Žmak završili na sudu, dok su tvrtke pod javnosti nepoznatim okolnostima s Puljanke prešle u 100-postotno vlasništvo Faggianove tvrtke Andre’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here