Home Sport Plan C: Tko je Marino Pušić, još jedan od kandidata za klupu...

Plan C: Tko je Marino Pušić, još jedan od kandidata za klupu Rijeke?

657
0

Ukoliko se pokažu točnim informacije da je sportski direktor Rijeke Robert Palikuča izgubio bitku s malteškim nogometnim savezom oko dolaska Mangie, a škotski trener Tim Courts ostao nedosanjani san zbog previsoke odštete za klupske standarde, kao sljedeće ime u nizu potencijalnih trenera Rijeke pojavljuje se Marino Pušić koji trenutno obnaša dužnost pomoćnog trenera Feyenorda.

Marino Pušić (rođen 18. kolovoza 1971.) je bivši bosanskohercegovački nogometaš. Kao igrač Pušić je igrao za De Graafschap, VV Rheden, 1. FC Köln II, i KAS Eupen.

Bio je dio momčadi Crvene zvezde iz Beograda koja je osvojila Europski kup 1990-91, ali još uvijek si bio premlad da bi nastupio u bilo kojoj od njihovih utakmica. Nakon što je od balkanskih ratova pobjegao u Nizozemsku, odbio je prelazak u Croatiju Zagreb 1999. godine kada je igrao za nizozemski Hoofdklasse Babberich. Pušić je kasnije postao legenda kluba u Babberichu, kada je postigao oba gola u finalu nizozemskog amaterskog kupa 1996. protiv SHO-a u De Kuipu.

Pušić je bio trener u Nogometnoj akademiji Vitesse/AGOVV i pomoćnik menadžera u NAC Bredi, Inter Baku i FC Twente

Dana 18. listopada 2017. imenovan je privremenim menadžerom u FC Twente nakon što ga je njegov prethodnik René Hake bio prisiljen napustiti. Gertjan Verbeek je 29. listopada 2017. predstavljen kao novi menadžer, nakon čega se Pušić vratio na mjesto pomoćnika menadžera. Dana 26. ožujka 2018. ponovno je unaprijeđen na poziciju privremenog upravitelja, jer je Verbeek smijenjen. Kao privremeni glavni trener, Pušić nije uspio spasiti sezonu FC Twentea i završio je na posljednjem mjestu u Eredivisie čime je ispao u Eerste Divisie. Od sezone 2018/19 Pušić je unaprijeđen u glavnog trenera.

Nakon što je završio na prvom mjestu i postao prvak Eerste Divisie, te tako osigurao povratak u Eredivisie, Pušić je 7. svibnja 2019. smijenjen. Zatim je angažiran da postane pomoćnik menadžera za AZ Alkmaar u svibnju 2019. Međutim, AZ Alkmar na ljeto daje otkaz menadžeru Arneu Slotu zbog pregovora s Feyenordom pa je u paketu odletio i Pušić

U siječnju 2021. Feyenoord je objavio da je angažirao Pušića kao pomoćnika menadžera, počevši od ljeta 2021.

Previous articleFestival relaksacije i edukacije na Krku
Next articleSrpski mediji: ‘Reprezentativca Srbije otjerali iz Rijeke, Hrvati okrutni prema stoperu!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here