Home Biznis Platak postaje skijalište od državnog interesa

Platak postaje skijalište od državnog interesa

855
0

platak_tabela255Vlada je na sjednici donijela odluku o utvrđivanju interesa države za izgradnju Regionalnoga sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak.

Bit će izvlašteno deset katastarskih čestica (šuma) kojima su vlasnik Hrvatske šume kako bi se izgradio sustav za zasnježivanje, skijaške staze i poligon za daskanje, žičara, ugostiteljsko-turistički objekt s kolibom za skijaše, akumulacija s crpnom stanicom te trafostanica i ostala infrastruktura.

Milanović je odluku iskoristio kako bi upozorio da Vlada svojim odlukama može pomoći da se skijaška sezona, koja je prekratka zbog neodgovarajuće infrastrukture, produži i tako omogući da od toga živi više građana.

Kao primjer, premijer Zoran Milanović je naveo skijalište u Mrkoplju koje je posjetio proteklog vikenda, a koje radi otprilike dva tjedna u godini.

Upravo na tom skijalištu “itekako ima uvjeta da Hrvatske šume pomognu odricanjem od nekih parcela da od skijališta živi sto ljudi, a ne njih deset, i to dva ili tri mjeseca u godini”, kaže Milanović.

“Za to sigurno postoje uvjeti, ali ih prvo država sa svoje strane mora stvoriti da bi netko u to barem malo uložio. Ovako ćemo se svi diviti ljepoti naših planina dva tjedna u godini, a možemo dva mjeseca”, rekao je.

Da bi se te prepreke otklonile, potrebni smo mi kao Vlada, naglašava premijer. “Mislim da mi tu možemo pomoći naročito preko Hrvatskih šuma”, zaključio je Milanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here