Home Mozaik Plavi dan Pomorske škole Bakar

Plavi dan Pomorske škole Bakar

351
0

I ove je godine po četrnaesti put obilježen Plavi dan u Pomorskoj školi Bakar, projekt kojem je cilj promovirati i zaštititi jedno od naših najvećih bogatstava, naš Jadran. Također, nastoji se potaknuti i osvijestiti učenike da vlastitim djelovanjem čuvaju naša prirodna bogatstva, da sudjeluju u ekološkim akcijama, promiču zdravu mediteransku prehranu i vode računa o održivosti našeg prirodnog okruženja.
Ove je godine fokus projekta bio na tunama u Jadranskom moru, o čemu su stručna predavanja održali dr.sc. Kristina Mišlov Jelavić (Ulov i uzgoj tuna) te Sonja Jelušić Marić, Marica Kučan i Ivo Polić (Tune i tunere Bakarskog zaljeva), u online izdanju zbog epidemioloških mjera, a također je upriličeno I predstavljanje projekta ispred zgrade lučice Pomorske škole.
Kao i svake godine, u realizaciji su se pridružile i O.Š. Hreljin, O.Š. Bakar i O.Š. Turnić, sa svojim likovnim radovima, za koje se može i glasati putem Facebooka i Instagrama.
Učenici koji su upisuju Pomorsku školu Bakar kada je završe imaju razvijenu svijest o zaštiti okoliša, posebno morskoga, mora koje im je „kruh“. I ove se godine očekuje upis četiri prva razreda (u svakom razredu po 24 učenika), dva u programu Pomorski nautičar i dva razreda u programu Tehničar za brodostrojarstvo. Za vrijeme školovanja, svim su učenicima osigurane potvrdnice (breveti) STCW konvencije potrebne za ukrcaj na brod te im je omogućena prijava na natječaj za stipendiju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 800,00 kn mjesečno. Unatoč manjem broju učenika osmih razreda u Županiji, u Pomorskoj školi Bakar vjeruju da će mogućnost da završetkom Pomorske škole dobiju siguran, zanimljiv i dobro plaćen posao u kojem mogu brzo napredovati, privući mnoge osmaše željne kvalitetnog obrazovanja koje će im omogućiti uspješan nastavak rada i životakaže nam novi ravnatelj Pomorske škole Bakar Doc. dr. sc. Igor Kegalj, dipl. ing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here