Home Vijesti Plinska kriza: Škola se ne odgađa, trgovački centri bez grijanja!

Plinska kriza: Škola se ne odgađa, trgovački centri bez grijanja!

1174
3

Iako su u Hrvatskoj na snazi mjere 5. i 6. stupnja ograničenja opskrbe prirodnim plinom koje se odnose na industrijske i ostale nezaštićene kupce plina, unatoč teškoćama s opskrbom plina, početak drugog polugodišta ipak neće odgoditi. Službeno priopćenje o početku rada škola od ponedjeljka u poslijepodnevnim satima dat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Trgovački centri, uslužne djelatnosti koje se griju na plin i tvrtke koje posluju s plinom, izuzev HEP-a, od jutros moraju tražiti alternativne načine grijanja. Poduzimanje tih mjera uslijedilo je nakon što su ekstremno niske temperature u petak utjecale na porast potrošnje i stanje u plinskom sustavu. Također, određeni sudionici na tržištu plina nisu se pridržavali do sada propisanih mjera ograničenja.


Plinski rat između Rusije i Ukrajine i dalje izaziva
velike probleme u opskrbi plinom u Hrvatskoj

Od trenutka kada Rusija i Ukrajina postignu dogovor kojim bi se trebala riješiti plinska kriza, odnosno potpiše protokol o promatračima koji će nadgledati njegov transport, plinu će trebati oko 66 sati stigne od Rusije do Hrvatske. Nastavak restrikcija zbog štednje, ili nedostatka plina, doveo bi do 7. stupnja kada bez plina ostaju svi potrošači.

U Rijeci se u subotnjoj noći očekuje minimalna temperatura -4C, a uz indeks temperature vjetra -11C. Blagi rast temperature Riječani mogu očekivati tek početkom tjedna. (rd)

Previous articleNa Krimeji se smrzavaju: Nema novca – nema grijanja!
Next article‘Bijeli’ porazom od Dinama ispali iz daljeg natjecanja

3 COMMENTS

  1. Mislim da bi se škola trebala odgoditi zato što će se djeca smrzavati u školi ovih tjedan dana.Bilo bi sigurnije da se škola osgodi.Tako će imati bolje uvjete za rad u školi i kod kuće.

  2. Dopustite djeci da i oni uživaju u snijegu još ovih tjedan dana.I ne brinite moja nakana nije psovanje, vrijeđanje i vulgarno izražavanje.Budite realni i pošteni prema djeci. I oni nesto zasluzuju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here