Home Najnovije Plivanje: Jovanović i Strahija ispali u kvalifikacijama

Plivanje: Jovanović i Strahija ispali u kvalifikacijama

3192
0

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u polufinale na 100m leđno na OI u Pekingu.

Ona je u nedjelju u kvalifikacijama bila tek 22. sa vremenom 1:01.30, što je 66 stotinki slabije od njenog hrvatskog rekorda. Da bi ušla u polufinale morala je plivati na razini nacionalnog rekorda.

Najbrža je u kvalifikacijama bila odlična Kirsty Coventry iz Zimbabvea sa vremenom 59.00 sekundi, što je novi olimpijski rekord i samo je tri stotinke sporije od svjetskog rekorda Amerikanke Natalie Coughlin.

Ne znam, ne znam – bile su jedine riječi Sanje Jovanović, kada je plačući prošla pored novinara nakon ispadanja već u kvalifikacijama na 100 metara leđno postigavši tek 22. vrijeme sa isplivanih 1:01.30 minuta.

Veliko je bilo razočarenje hrvatske rekorderke, koja je najviše očekivala upravo na 100 leđno i gdje bi je njezin rekord od 1:00.64 uvrstio u polufinale. Jovanović je otišla u Peking sa velikim ambicijama i odličnom formom, barem u malim bazenima, te sa željom da po prvi puta 100 leđno otpliva ispod minute.

San se raspao nakon što je prvih 50 metara okrenula kao druga, a potom doslovce “pukla” i zauzela tek šesto mjesto u skupini, s vremenom koje je, doduše, znatno bolje od 1:02.47 minuta, koliko je plivala u polufinalu prošlih Igara prije četiri godine u Ateni. Jovanović će u Pekingu još plivati 200 leđno.

Hrvatski plivač  Marko Strahija nije se uspio plasirati u polufinale utrke na 100 metara leđno na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Strahija je plivao vrijeme 55.89, te je bio 34. Rezultat za 1.22 sekundu sporiji od vlastitog i hrvatskog rekorda, ali niti da je otplivao svoj najbolji rezultat to mu ne bilo dovoljno za polufinale jer je na 16. mjestu Britanac Gregor Tait s vremenom 54.62.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here